UNS i USNS pozivaju na solidarnost

Novinarska udruženja, UNS i USNS u zajedničkom saopštenju ocenila su da je raskid saradnje TSS sa Nebojšom Viškovićem "urađen na neprihvatljiv način".

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

12:51

Default images

Takva ocena objašnjena je činjenicom da je Teniski savez Srbije već dogovoren posao otkazao pod pritiskom kojije izvršio Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića.

"UNS i USNS podsećaju da je otkazivanje honorarnog angažmana Viškoviću direktna posledica njegovog ranijeg novinarskog rada i izveštavanja, kojim je Srđan Đoković bio nezadovoljan. I tada je Đoković izvršio pritisak na RTS, gde je Nebojša Višković bio zaposlen, tražeći od rukovodstva Javnog servisa da mu zabrani prenošenje mečeva Novaka Đokovića, što se i dogodilo, nakon čega je Višković revoltiran dao otkaz na RTS-u," navodi se u saopštenju.

Udruženje novinara Srbije i Udruženje sportskih novinara Srbije "ne spore pravo Teniskom savezu Srbije da za moderatora angažuje koga hoće, ali podsećaju da su za novinarsku profesiju neprihvatljivi pritisci koji dolaze iz raznih centara moći" i pozivaju "sve kolege na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama".

"Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način," kaže se u saopštenju dva udruženja novinara.
Teniski savez Srbije je već objavio da će posao 'namenjen' Viškoviću obaviti Aleksandar Stojanović, novinar RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: