Veber: „Formula 1 kao crtani film“

Vozač Red Bula Mark Veber izjavio je da je Formula 1 postala ’sramotna’, dok je haos oko ulaska novih timova u šampionat uporedio sa Miki Mausom.

Izvor: B92, eurosport

Sreda, 03.03.2010.

19:58

Default images

Od ekipa koje su prošle godine izborile ulazak u šampionat Formule 1 do sada su na testiranjima učestvovali samo Lotus i Virdžin. Kampos je promenio ime u Ispanija rejsting, a USF1 se gotovo izvestno neće naći na startu sezone u Bahreinu 14. marta, dok je taj tim, takođe, zatražio da mu se mesto u Formuli 1 'zamrzne' do sledeće sezone.

Bolidi će na stazu „Sakir“ izaći već narednog petka, do kada je ostalo još manje od deset dana, a još uvek nije poznato koji timovi će se sigurno takmičiti u Bahreinu. Upravo zbog toga Veber, koji se nalazi na čelu Asocijacije Gran Pri vozača (GPDA), smatra da Formula 1 sada izgleda potpuno amaterstki.

Ovo je sramotno. Neverovatno je da ljudi koji nisu okrenuli ni točak mogu da učestvuju na trci Formule 1. Tako nešto se može videti kod Mikija Mausa ili Toma i Džerija. Bolje bi bilo da se pozove Valentino Rosi i da se on takmiči sa nama na svom motoru“, rekao je Veber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: