EL: Partizan slavio protiv Budve

Vaterpolisti Partizana, aktuelni šampioni Srbije, savladali su na svom terenu Budvu rezultatom 12:6 u okviru šestog i ujedno poslednjeg kola grupe C Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

19:21

Default images

Crno-beli su još pre utakmice sa Budvom, u kojoj su slavili sa 12:6 (3:0, 3:1, 2:3, 4:2), izborili plasman u četvrtfinale, ali su trijumfom nad crnogorskim predstavnikom potvrdili prvo mesto na u grupi, bez izgubljenog boda. Pored Partizana u grupi C plasman u četvrtfinale obezbedila je i Budva.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Duško Pjetlović sa tri gola, dva je postigao Stefan Mitrović, dok su se po jednom upisali Nikola Rađen, Vladimir Vujasinović, Živko Gocić, Andrija Prlainović i Miloš Korolija. U timu Budve po dva gola postigli su Vjekoslav Pasković, Damjan Danilović i Marko Petković.

Utakmica je počela minutom ćutanja za bivšeg igrača Partizana Miloša Markovića, koji je umro prošle nedelje u Beogradu.

Vaterpolisti Partizana su dobro počeli meč, na kojem je trener crno-belih Igor Milanović pružio šansu rezervnom golmanu Branislavu Mitroviću i tako odmorio prvog čuvara mreže srpskog šampiona Slobodana Sora. Crno-beli su prvu deonicu dobili sa 3:0, Pjetlović je postigao prva dva gola, a treći je dodao Mitrović.

U drugoj četvrtini Partizan je rutinski igrao, Rađen i Vujasinović postigli su golove za 5:0, a u završnici deonice prvi gol za Budvu postigao je Pasković. Partizan je poluvreme završio sa pet golova prednosti, pogotkom Mitrovića iz peterca.

Vaterpolisti Partizana su u trećoj četvrtini igrali za nijansu opuštenije, pa je Budva dobila tu deonicu sa 3:2. Dva gola za goste postigao je Danilović, a jedan Petković, dok su strelci za Partizan bili Gocić i Pjetlović.

U poslednjoj četvrtini Partizan je sa dva gola preko Mirkovića i Prlainovića poveo sa 10:4. Pasković je zatim smanjio svojim drugim golom na meču, ali je Gocić vratio šest golova prednosti. Za Budvu je opet pogodio Petković, a konačan rezultat postavio je Korolija.

Protivnik Partizana u borbi za plasman na ’fajnal for’ biće poznat u ponedeljak, za kada je zakazan žreb Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: