"Tipsarević trenira, Đoković stiže"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da veruje u pobedu protiv selekcije SAD, u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2010.

16:26

Default images

"Krenuli smo sa pripremama u skoro kompletnom sastavu. Nedostaje samo Novak Đoković, koji će nam se priključiti u utorak i odmah početi sa treningom. Svi igrači su u sjajnoj formi i, što je najvažnije, svi su zdravi. Veoma smo zadovoljni terenom, a atmosfera u timu je šampionska", rekao je Obradović.

Pored drugog reketa sveta Đokovića, u timu Srbije nalaze se Viktor Troicki i Janko Tipsarević, koji ove nedelje dele 35. mesto na ATP listi, kao i prvi dubl igrač sveta Nenad Zimonjić.

"Krenuli smo punom parom. Teren je fenomenalan, najbolji od kako igram Dejvis kup mečeve kod nas. Verujem da će podloga biti savršena pred početak duela sa selekcijom SAD", rekao je Tipsarević, koji je imao dva slobodna dana nakon prošlonedeljnog učešća na ATP turniru u Dubaiju.

Nastup na tom turniru još jednom je potvrdio da je Tipsarević majstor za mečeve sa najtežim rivalima, pošto je tamo savladao četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Marija.
"Pobeda nad Marijem mi je donela veliko samopouzdanje i krivo mi je što to nisam iskoristio i u narednom meču protiv Mihaila Južnog", dodao je 25-godišnji Tisparević.

On je istakao da nikako ne treba potceniti oslabljenu selekciju SAD, koja je u Beograd doputovala bez najboljeg igrača Endija Rodika.

"Veoma dobro poznajem Džona Iznera i Sema Kverija i mada nisu specijalisti za šljaku, ne treba ih potceniti. Kveri je nezgodiniji na šljaci od Iznera, a u prilog tome svedioči činjenica da je pre par godina igrao u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu", podsetio je Tipsarević.

Srpski teniser je priznao da bi bilo idealno, da već posle prvog dana takmičenja, Srbija povede sa 2:0.

"Od Nenada se očekuje da nas dovede do pobede i mada veliko očekivanje stvara pritisak, verujem da će Zimonjić, kao i do sada, pokazati kako se treba boriti u nacionalnom dresu", rekao je Tipsarević.

Duel Srbija – SAD igra se od 5. do 7. marta u Beogradskoj Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: