Matić počeo Dunavski kup pobedom

Branislav Matić iz novosadskog Fanatika, pobedio je u prvoj trci "Dunavskog kupa", najvećeg takmičenja amatera, mastersa i rekreativaca.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

22:09

Default images

Matić je trijumfovao je u ciklo krosu na stazi kod Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, prešavši 16,2 kilometara (krug 1,8 km) za 32 minuta i deset sekundi. To mu je druga pobeda u sezoni, pošto je slavio je i u prvoj trci „Novogodišnjeg kupa“ u ciklo krosu, u januaru, u Novom Sadu. U generalnom plasmanu tog takmičenja, koje se sastojalo od tri trke, Matić je osvojio treće mesto.

U konkurenciji 21 takmičara iz novosadskih klubova Fanatik, Elit, Ris sajkling, Velo i Vojvodina, kao i Šida, drugo mesto u vremenu 33 minuta i 45 sekundi pripalo je Dejanu Jojkiću (individualac), dok je treći stigao Milovan Grujičić iz novosadske Vojvodine u vremenu 33 minuta i 58 sekundi. Četvrto i peto mesto osvojili su Ivan Davosir (Fanatik) i Slobodan Radovanović iz Šida.

"Svim biciklistima ova trka bila je poslednja provera pred Šampionat Srbije za mesterse, ametere i poletarce koji će se održati u Novom Sadu 7. marta u oganizaciji BS Srbije i kluba Elit. Vreme nam je išlo na ruku, prohladno i oblačno, ali suvo, pa je bilo i gledalaca duž staze na Sunčanom keju", istakao je direktor i osnivač "Dunavskog kupa" Tibor Tarjan.

Druga trka Dunavskog kupa održaće se, takođe u ciklo krosu, 14. marta na istoj stazi, dok će se treća (kružna, drumska ) voziti na Novosadskom sajmu 25. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: