Minimalac Zvezde na premijeri

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Jagodinu 1:0 (1:0) u svom prvom meču u prolećnom delu sezone i zadržali prednost od tri boda ispred Partizana.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

18:02

Default images

Jedini strelac na 'Marakani' pred preko 15 hiljada ljudi bio je Nikola Ignjatijević koji je u 37. minutu snažnim šutem iz slobodnog udarca uz pomoć protivničkog igrača savladao golmana Zečevića. Nekoliko minuta pre gola, u 33. minutu, Brazilac Kadu je imao prliku da iz jedanaesterca postigne prvi gol na meču, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju.

Crvena zvezda je slabo otvorila prvi meč, imala je velikih problema da organizuje solidan napad u prvih 20 minuta. Međutim, u nastavku domaći tim dolazi do nešto bolje igre i već u 33. minutu stiže do gol šanse. Pavle Ninkov je posle prodora po desnoj strani, ušao je u kazneni, a Lukić je slabo reagovao jer je nepropisno startovao i skrivio penal.

Brazilac Kadu je bio precizan sa bele tačke, ali je sudija ponovio izvođenje zbog toga što je Brazilac zastao prilikom šuta. U drugom pokušaju golman gostiju Zečević 'pročitao' je Kadua, odbranio je penal i velika prilika za Zvezdu je propala.

Ipak, samo četiri minute kasnije Zvezda stiže do gola. Gosti su ponovo napravili faul ispred svog šesnaesterca nad Perovićem. Lazetić i Bogdanović su odigrali kratko do Ignjatijevića koji je u sa 20 metara snažno šutirao, a lopta zakačila protivničkog igrača i prevarila Zečevića pa je fudbaler Zvezde postigao prvi golom u 'crveno-belom' dresu.

Već početkom drugog poluvremena Petrović je izveo iz igre Kadua koji je potpuno podbacio u prvih 45 minuta.
BB
Jagodina je veoma dobro igrala u prvom poluvremenu, a sa sličnom igrom nastavila je i u nastavku. Već u 50. minutu sjajnu priliku propustio je Novković. Ognjenović je odlično prošao u po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac loptu gde je sam na desetak metara bio Novković koji je solidno šutirao, ali je Stamenković dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Gosti su nastavlili sa konkretnijim napadima i u nastavku, ali osim jednog šuta pored gola u 61. minut nisu ozbiljnije ugrozili gol Zvezde. S druge strane, domaći tim je pokušavao da kontrama i dugim loptama pronađe najisturenijeg Lekića, ali napadač domaćeg tima nije se snalazio protiv rivalske odbrane.

U samoj završnivi Jagodinci su očigledno ostali bez snage pa je Zvezda preuzela kontrolu nad igrom i stigla do dve veoma dobre šanse. Prvo je u 84. minutu Lazetića sa desne strane odlično pronašao na drugoj stativi Jevtića koji je iz teške pozicije šutirao pravo u golmana. U 90. minutu domaći igrači prave sjajnu kontru. Jevtić odvlači dva igrača na sebe i proigrava usamljenog Lekića koji je požurio sa završnicom pa je sa 18 metara loptu posleo pored desne stative.

Ovo je bila poslednja utakmica subotnja utakmica 16. kola JSL lige, a u mečevima koji su otvorili drugi deo sezone pobede su ostvarili Partizan, Mladi radnik, Metalac, Smederevo i Vojvodina.

U poslednjem meču kola u nedelju, OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Spartak Zlatibor vodu od 13 časova.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Bogdanović, Savio, Kadu , Lazetić (kap.), Perović i Lekić

Jagodina: Zečević, Simčević, Mihajlović, Marjanović, Šljivić, Ognjenović, Lukić (kap.), Cilinšek, Đilas, Nikolić, Novković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: