Fergusonu kazna zbog BBC-ja?

Menažder Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson biće kažnjen ako i sledeće sezone bude odbijao da govori za britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Izvor: B92, Beta Engleska
Podeli

Najuspešniji trener britanskog fudbala za BBC ne želi da govori već šest godina, od kako je javni servis objavio prilog o nejasnim poslovima Fergusonovog sina Džejsona, koji je tada radio kao menadžer igrača. Džejson Ferguson nikada nije odgovarao pred sudom, iako je BBC spekulisao da on iskorišćava uticaj proslavljenog oca.

Uprava engleske Premijer lige sledeće sezone će uvesti pravilo po kome će šezdesetosmogodišnji Ferguson morati da govori za BBC, koji plaća
pravo da u popularnoj emisiji "Meč dana" (Match of the Day) emituje snimke najzanimljivijih detalja utakmica.

Mečevi Premijer lige se, takođe, prenose na radio emisiji "Pet uživo" što za BBC iznosi dodatan trošak.

"Svi menadžeri su obavezni da posle utakmica daju intervjue za britanski javni servis. U suprotnom oni će kršiti ova pravila", biće naspisano u pravilima Premijer lige za sledeću sezonu.

Moguća kazna nije navedena, ali se pretpostavlja da će ona biti finansijska.

Ferguson trenutno odbija i da se po završetku utakmica Premijer lige pojavljuje pred novinarima ostalih medija, iako je na to obavezan propisima.

Mančester junajted, takođe, ne šalje nekog drugog člana stručnog štaba koji bi se novinarima obratio umesto Fergusona što ga čini jedinstvenim u Premijer ligi. Od sledeće sezone, ipak, sa novinarima će morati da razgovara ili Ferguson ili neki član njegovog stručnog štaba.

Junajted je do sada bio sklon i da pojedinim novinarima zabrani prisustvovanje bilo kojim klupskim konferencijama.

Ferguson, sa druge strane, redodno ispunjava svoje obaveze u Ligi šampiona i pred novinare izlazi i pre i posle utakmica u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Evrope.

strana 1 od 3 idi na stranu