Barsa čeka Malagu, Real na ostrvu

U 24. kolu Primere, nastavlja se potera Reala za vodećom Barselonom, dok se u nedelju igraju tri zanimljiva susreta konkurenata za mesta koja vode u Evropu.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

13:55

Default images

Real se nalazi u problemima pred gostovanje pretposlednjem Tenerifeu, pošto su povređeni Karim Benzema, Guti, kao i Rojston Drente, dok je Arbeloa suspendovan. Barselona će dočekati Malagu bez Sejdua Keite i Erika Abidala. U nedelju Sevilja dočekuje Bilbao, Viljareal će pokušAti da popravi poziciju preko Deportiva, a Valensija gostuje posrnulom Atletiku.

Trener Reala Manuel Pelegrini upozorio je svoje igrače da se ne opuštaju, iako im je protivnik osvojio samo 20 bodova u 23 utakmice.

"Nadam se da ću videti skoncentrisani Madrid, koji mora da poštuje svakog protivnika. Ako ne budemo igrali na nivou, napatićemo se kao i ostali vrhunski timovi koji su gostovali Tenerifeu", rekao je strateg "kraljevskog kluba".

Dobra vest za Barselonu je povratak Danijela Alveša na teren, iako nije sigurno da li će defanzivac zaigrati već u subotu.

Trener "blaugrane" Pep Gvardiola krivio je sebe za relativno lošu formu svog tima u poslednjih nekoliko nedelja, pošto su lideri pretrpeli prvi poraz sezone na gostovanju protiv madridskog Atletika, dok su u utorak protiv Štutgarta igrali 1:1.

"Znam da možemo bolje jer je čitav svet video za šta smo sposobni. Odgovornost za ovo je isključivo moja", izjavio je Gvardiola.

Još jedna dobra vestu taboru šampiona jeste i produženje ugovora sa Džerardom Pikeom, koji je pristao da u Kataloniji ostane do juna 2015.
Beta
Trećeplasiranu Valensiju očekuje nezgodno gostovanje promenljivom Atletiku u nedelju, iako su oba tima podstaknuta plasmanom u osminu finala Lige Evrope.

Igrač sredine terena Valensije Ever Banega rekao je da na tim neće uticati činjenica da su u četvrtak trijumfovali 3:0 protiv Klub Briža.

"Postoji glad i stav koji su povezani sa tim što znamo da možemo da uđemo u Ligu šampiona, tako da na nas pobede neće uticati", rekao je Banega.

Sevilja će, takođe u nedelju, ugostiti sedmoplasirani Bilbao, a u tim se vraća krilo Dijego Kapel, koji je zbog povrede propustio gostovanje CSKA u Moskvi.

"Dobro se osećam i spreman sam da pomognem timu", rekao je Kapel. Četvrtoplasirana Sevilja ima 42 boda, četiri manje od Valensije i četiri više od petoplasiranog Deportiva, koji gostuje Viljarealu.

Primera, 24. kolo:
18.00h Hetafe – Saragosa
20.00h Tenerife – Real Madrid
22.00h Barselona – Malaga

nedelja:
17.00h Sporting – Osasuna
17.00h Heres – Espanjol
17.00h Viljareal – Deportivo
17.00h Valjadolid – Maljorka
17.00h Rasing – Almerija
19.00h Sevilja – Atletik Bilbao
21.00h Atletiko Madrid - Valensija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: