Šalke preokretom do pobede

U prvom meču 24. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Šalkea savladali su u Gelzenkirhenu Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

22:45

Default images

Šalke je do trijumfa u derbiju stigao posle preokreta golovima Benedikta Hovetsa u 66. i Ivana Rakitića u 83. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Nuri Sahin u 47. minutu. Šalke sada ima samo bod manje u odnosu na prvoplasirane ekipe Bajera iz Leverkuzena i Bajerna iz Minhena, koji su sakupili po 49 bodova, ali imaju utakmicu manje.

U prvom poluvremenu nije bilo puno prilika, a dve najbolje šanse u tom periodu igre nisu iskoristili domaći fudbaleri. Prvo je Brazilac Edu zapretio posle kornera u 27. minutu, ali je loptu sa gol linije izbacio Zidan. U 42. minutu Edu je asistirao Džefersonu Farfanu, ali je golman Borusije Roman Vajdenfeler fantastično intervenisao i nogama uhvatio loptu.

Gosti su poveli na startu drugog poluvremena kada je dosuđen penal za Borusiju, koji je u gol pretvorio Nuri Sahin. Domaći u 66. minutu stižu do izjednačenja preko Benedikta Hovetsa. Lukas Šmic je odlično izveo slobodan udarac, a Hovets se najbolje snašao na prvoj stativi i doneo izjednačenje svom timu. Potpuni preokret i trijumf Šalkeu donosi Ivan Raketić golom u 83. minutu.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za Dortmund.
Trenutni lider Bundeslige Bajer iz Leverkuzena, koji je neporažen je u dosadašnjem delu sezone, nalazi se u situaciji da sruši rekord po broju utakmica bez poraza od starta sezone. Ukoliko u subotu ne izgube od Kelna izabranici trenera Jupa Hajnkesa imaju priliku da sruše rekord minhenskog Bajerna iz sezone 1988/89, koji je, takođe, pod vođstvom Hajnkesa imao seriju od 23 meča bez poraza.

Mladi Patrik Helms smatra da će 2010. biti godina fudbalera Leverkuzena, pre svega zbog uticaja iskusnog defanzivca Samija Hipije i trenera Hajnkesa.

Jup Hajnkes i Hipija su veoma iskusni i dobro poznaju fudbal. Njih dvojica su neverovatno važni za mlade igrače u klubu. Potpuno smo opušteni i koncentrsani na mečeve koji su pred nama. Svesni smo da svi čekaju naš kiks, ali mi iz kola u kolo igramo sve bolje i bolje”, istakao je Helms.

Leverkuzen će eventualnom pobedom u derbiju Rajne ,barem privremeno, stići do tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajern. Bavarci u nedelju dočekuju Hamburg, a istog dana aktuelni šampion Nemačke Volfsburg igra protiv Hanovera.

Bundesliga, 24. kolo:
Šalke – Borusija Dortmund 2:1 (0:0)
Hovets 66, Rakitić 83 - Sahin 47

Subota:
15:30 Mehengladbah – Frajburg
15:30 Herta – Hofenhajm
15:30 Majnc – Verder
15:30 Štutgart – Ajntraht
15:30 Bohum – Nirnberg
18:30 Bajer Leverkuzen – Keln

Nedelja:
15:30 Hanover – Volfsburg
17:30 Bajern – Hamburg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: