KLS: Superliga 2011. od 1. marta

Na sastanku u sedištu Košarkaškog saveza Srbije, čelnici naše košarke podržali odluku UO da Superliga naredne sezone startuje 1. marta 2011. godine.

Izvor: B92, košarka.rs

Petak, 26.02.2010.

21:39

Default images

Takođe, dogovoreno je da će srpski klubovi na sastanku Skupštine Sidra i klubova NLB lige imati zajednički stav, kao i da će kalendar takmičenja za ovu sezonu u Superligi biti utvrđen posle konačnih rezultata naših klubova u međunarodnim takmičenjima.

To znači da će naši klubovi iz regionalnog takmičenja pružiti podršku stvaranju jake domaće lige, koja će prostorom od tri meseca (od marta do juna) dobiti izgled ozbiljnog takmičenja, a da će se klubovi zalagati da NLB liga i naredne sezone broji 14 ekipa u čemu će imati i podršku KS Srbije.

Iako je mnogo puta već rečeno da je teško, praktično nemoguće da se NLB liga sa 14 timova i 26 kola završi do 1. marta, sa takvim predlogom naši klubovi ići će u Ljubljanu na Skupštinu Sidra koja će se održati 8. marta.

Predstavnici naših klubova pokušaće da preinače stav na koji su se zavetovali potpisima pre samo sedam meseci kada su u Beogradu, osim čelnika regionalnog takmičenja bili i predstavnici Evrolige, odnosno Đordi Bertomeu lično i kada su prihvatili skraćenje NLB lige na 12 ekipa.

Naši klubovi će najverovatnije još jednom pred odlazak u Ljubljanu održati sastanak i utanačiti stavove, a koliko će sloga naših klubova trajati videće se uskoro. Čelnici naših najvećih klubova do sada su uglavnom gledali isključivo lične interese, pa je zanimljivo videti dokle će ova osvežujuća sloga potrajati.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih naših pet klubova koji igraju u NLB ligi: Dragan Todorić (Partizan), Branko Kovačević, Mirko Pavlović (Crvena zvezda), Marko Ivanović (Hemofarm), Nebojša Čović, Ratko Radovanović (FMP), Ivan Grujin, Mladen Ivković (Radnički) kao i čelnici saveza Dragan Kapičić i Zoran Gavrilović, selektor Dušan Ivković i direktor domaće lige Tihomir Bubalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: