LE: Ispala Roma, prošao Liverpul

HSV, Anderleht, Olimpik Marsej, PAO, Atletiko, Fulam i Liverpul plasirali su se u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

19:07

Default images

PAO je ponovo dobio Romu sa 3:2, Atletiko je golom Forlana izbacio Galatasaraj, Fulam je odigrao 1:1 u Donjecku i odoleo Šahtjoru, a Anderleht je bio ubedljiv protiv Atletik Bilbaa. Liverpul je savladao Unireu i u Rumuniji, a Olimpik je potvrdio trijumf protiv Kopenhagena, dva puta po 3:1. PSV je pobedio sa 3:2 HSV, ali su Nemci prošli dalje posle pobede 1:0 u prvom meču.

Fantastični PAO je za pet minuta u finišu prvog poluvremena nokautirao Romu na Olimpijskom stadionu u Rimu. Roma je povela pogotkom Juna Arnea Risea u 11. minutu i, posle 2:3 u Atini, imal je rezultat koji je vodi u osminu finala.

Ipak, u periodu 40-45. minuta ’zeleni’ iz Atine postigli su tri gola – Đibril Sise izjednačio je iz penala, Ninis je kompletirao preokret, a Sise je novim pogotkom zadao Rimljanima završni udarac i odveo PAO u osminu finala. De Rosi je dao gol u 67. minutu, ali je Rimljanima bilo potrebno još tri pogotka, što je ipak bilo previše. Grčki tim će za plasman među najboljih osam igrati sa pobednikom dvomeča Standard – Salcburg.

Liverpul se na kratko igrao se nervima svojih navijača jer je Unirea, kojoj je za malo izmakao plasman u osminu finala LŠ, povela u 19. minutu golom Bruna Fernandeša i anulirala gol N’goga sa Enfilda. Ipak, tim Rafe Benitesa je do poluvremena preokrenuo preko Maskerana i Babela, pa je drugi deo igre više bio formalnost, a Džerard je postigao još jedan gol. Liverpul čeka boljeg iz okršaja Lil – Fenerbahče.
FoNet
Anderleht je ’razbio’ Atletik iz Bilbaa kod kuće, a Baskijce je načeo ’čudo od deteta', 16-godišnji Romelo Lukaku u petom minutu. Prednost je duplirana posle auto-gola San Hosea sredinom prvog poluvremena, a sve dileme u vezi sa prolaskom dalje otklonio je Juhaš u 49. minutu. Do kraja je Leger ’overio’ trijumf Anderlehta. Nemanja Rnić presedeo je meč na klupi za rezerve domaćeg tima. U narednoj rundi rival Belgijancima je HSV, koji je u drami eliminisao PSV.

PSV Ajndhoven bio je nadomak prolaza, a posle prvog poluvremena sve je bilo idealno za holandski tim. Već posle dva minuta i lepe akcije Ola Tojvonen neutralisao je prednost Hamburga iz prvog meča, a Džudžak je u 43. minutu povisio na 2:0 iz slobodnog udarca, ali je lopta udarila Mladena Petrića i promenila pravac na putu do mreže.

Hrvatski internacionalac iskupio se već na startu drugog poluvremena, kada je posle loše reakcije celokupne odbrane PSV-a lobovao golmana Isaksona. Džudžak, strelac drugog gola, u 57. minutu dobija crveni karton jer je odgurnuo sudiju Dina, ali je PSV i pored toga bio bolji - nekoliko puta igrači su tražili od sudije da dosudi jedanaesterac nakon sumnjivih situacija.

Posle isključenja Demela timovi su bili brojčano izjednačeni, a u 79. minutu sasvim opravdano je dosuđen penal za Hamburg, koji je Trohovski pretvorio u gol. Dani Kovermans je u 90. minutu dao novu nadu domaćima, ali je HSV odoleo do kraja.

Srpski reprezentativac Danko Lazović odigrao je svih 90 minuta za Holanđane.

Atletiko Madrid je, posle 1:1 u Španiji, slavio u Turskoj protiv Galatasaraja sa 2:1. Povele su ’jorgandžije’ preko Simaa Sabrose, izjednačio je Keita, a Dijego Forlan je u poslednjim trenucima meča doneo Madriđanima prolaz dalje i dvomeč sa boljima iz duela Everton – Sporting.

Liga Evrope, 1/16 finala:
PSV – Hamburg 3:2 (0:1)
Toivonen 2, Džudžak 43, Kovermans 90 - Petrić 46, Trohovski (pen.) 79
Anderleht – Atletik Bilbao 4:0 (1:1)
Lukaku 5, San Hose (auto-gol) 26, Juhaš 49, Leger 68
Marsej – Kopenhagen 3:1 (3:1)
Ben Arfa 43, Kone 62, 78 - Almeida 87
Roma – Panatinaikos 2:3 (2:3)
Rise 11, De Rosi 67 - Sise 40 (pen.), 45. Ninis 43
Galatasaraj – Atletiko Madrid 1:2 (1:1)
Keita 66 - Simao 63, Forlan 90
Šahtjor – Fulam 1:1 (1:2)
Žadson 69 - Hangeland 33
Unirea Urzićeni – Liverpul 1:3 (0:1)
Fernandeš 19 - Maskerano 30, Babel 41, Džerard 57

*u zagradi su rezultati prvih mečeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: