Sagmajster se sprema za Svetski kup

Iako se utisci sa 31. Dakara još uvek nisu slegli Gabor Sagmajster već kuje planove za nove izazove.

Izvor:

Četvrtak, 25.02.2010.

15:03

Default images

Prilikom posete Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća Subotice zaduženom za sport, omladinu i turizam, Sagmajster je iskoristio priliku da se još jednom priseti Dakar relija, ali i da najavi nova uzbuđenja.

Još rešavam neke stvari oko Dakara, dok je tema ’vruća’, pa koristim svaku priliku da nove ljude upoznam sa ovim takmičenjem, ali i sa mojim daljim planovima. Svakako da na prvo mesto stavljam novo učešće na Dakar reliju, ali i pre njega postoji nekoliko takmičenja na kojima bih želeo da nastupim. To se pre svega odnosi na Svetski kup, veliko takmičenje koje kroz desetak trka ponovo okuplja najbolje motoriste sveta“, istakao je Sagmajster.

Prva trka u okviru Svetskog kupa vozi se u okviru Dubai relija, u Abu Dabiju.

Rezervisao sam karte, podrška će mi ponovo biti Marko Kopunović, ali još uvek moram da pronađem sponzore za ne tako male troškove. Dubai reli se održava poslednje nedelje marta, ima još vremena, ali ne toliko mnogo. Voleo bih da učestvujem na što više trka iz kalendara Svetskog kupa. Posedujem dovoljno znanja i iskustva, mogu da se takmičim sa najboljim svetskim vozačima, a samo će finansijska konstrukcija odrediti na koliko ću trka moći nastupiti“, dodao je jedini srpski predstavnik koji je uspeo da završi Dakar, i to dva puta.

Iako još uvek oseća posledice iscrpljujućeg Dakar relija, Sagmajster već neko vreme naporno trenira za nove izazove.

Dobro treniram, a noga sa kojom sam imao problema je već potpuno zdrava. Moja fizička i psihička sprema nikada ne dolaze u pitanje, suviše sam iskusan da bih nespreman išao na veliko takmičenje“, naglasio je Sagmajster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: