Preokreti u Firenci i Udinama

U zaostalim utakmicama Serije A koje su ranije odložene zbog obilnih snežnih padavina, Milan je slavio u Firenci, a Udineze je preokrenuo protiv Kalarija.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

21:22

Default images

Na stadionu Artemio Franki Fiorentina je vodila od 14. minuta golom Điraldina, ali su Huntelar i Pato svojim golovima u 81. i 90. minutu doneli pobedu svom timu. Unideze je na svom stadionu gubio od Kaljarija još od drugog minuta, a onda su Sančez i Di Natale u samo tri minuta preokrenuli rezultat i doneli tri boda svom timu za beg iz opasne zone.

Fiorentina je dobro otvorila meč na svom stadionu, i povela preko svog najboljeg strelca Điradina u 14. minutu susreta. Leonrdo je prvu izmenu na meču napravio već u 32. minutu kada je Ambrosinija zamenio Flamini. Ćezare Prandeli je sredinom drugog poluvremena ubacio Kristijana Zanetija umesto Stevana Jovetića. Huntelar je u 76. minutu zamenio Gatuza, i ova ofanzivna izmena se vrlo brzo isplatila Leonardu.

Holanđanin je samo pet minuta kasnije postigao izjednačujući pogodak posle asistenicije odličnog Ronaldinja. Ipak i posle izjednačujućeg gola gosti su nastavili da napadaju, a brazilska kombinacija Ronaldinjo-Pato donosi pobedu Milanu u 90. minutu. Adem Ljajić i Vlada Avramov su ceo susret odgledali sa klupe za rezervne igrače.
FoNet
Milan je nastavio sa dobrim rezultatima u italijanskom ligi i ovom pobedom nad Fiorentinom ostao u bforbi za titulu prvaka, zajedno sa Romom i Interom. Milan je prestigao Romu na tabeli i sada zauzima drugu poziciju sa 51 osvojenim bodom posle 25 odigranih kola, pet manje od Intera.

Udineze je us susretu sa Kaljarijem dugo nervirao svoje navijače. Gosti sa Sardinije su poveli već u drugom minutu posle gola Žadea. Ipak tim koji sa klupe vodi Paskval Marino u periodu od 68. do 70. minuta postiže dva gola. Prvo je Aleksis Sančez postigao izjednačujući pogodak, a samo dva minuta kasnije najbolji strelac Serije A Antonio Di Natale svojim 18. golom donosi pobedu svom timu.

Udineze je zabeležio tek sedmu pobedu ove sezone, ali je na tablei prestigao Lacio i trenutno zauzima 15. mesto sa 27 bodova. U timu iz Udina svih 90 minuta kao štoper odigrao je Aleksandar Luković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: