Sjajni Tipsarević izbacio Marija!

Janko Tipsarević plasirao se u 1/4 finale turnira u Dubaiju pobedom nad četvrtim reketom sveta Endijem Marijem sa 2:1, po setovima 7:6 (3), 4:6, 6:4.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

18:47

Default images

Tipsarević i Mari odigrali su fenomenalan meč koji je trajao dva i po sata, a srpski teniser je na kraju iskoristio drugu meč loptu i tako zabeležio najvredniju pobedu u svojoj karijeri. Protivnik Tipsarevića u četvrtfinalu biće Rus Mihail Južni koji je savladao Nemca Bjorna Faua.

Janko je i pre ovog meča bio poznat po dobroj igri protiv favorizovanih tenisera, a pre ove pobede, najvredniji ’skalp’ bio mu je Endi Rodik koga je pobedio na Vimbldonu u trenutku kada je Amerikanac bio šesti na svetu.

U meču protiv Marija Tipsarević je igrao svoj najbolji tenis. Na startu duela Mari je pokušao da iznenadi srpskog tenisera čestim izlascima na mrežu, ali nakon što mu je Tipsarević oduzeo servis, Škotlanđanin se vratio svojoj igri sa osnovne linije.
Beta/AP
Janko je brejk u prvom periodu zadržao sve do 10. gema kada je servirao za set. Mari je ipak uspeo da napravi brejk i vrati se u prvi set, pa se ušlo u taj-brejk. Tipsarević je u ’dodatnom gemu’ odigrao nekoliko prelepih poena i dobio je taj deo sa 7:3 za startnu prednost.

U drugom setu igra Tipsarevića je očekivano pala, Mari je svoj nivo podigaio, a epilog toga bio je jedan brejk Marija kome je to bilo sasvim dovoljno da izjednači meč (6:4).

Iako su mnogi tada očekivali da četvrti teniser sveta potpuno preuzme kontrolu nad duelom, desilo se potpuno suprotno, i Tipsarević je na startu trećeg perioda poveo sa 3:0. U četvrtom gemu trećeg seta, koji je trajao 15-ak minuta, Tipsarević je posle nekoliko fenomenalnih ’relija’ spasao pet brejk lopti i poveo sa 4:1. Prednost brejka srpski teniser zadržao je do devetog gema kada je propustio jednu meč loptu i dozvolio Mariju da vrati brejk.

Ipak, u desetom gemu Janko je vratio izgubljeno, napravio je brejk i zabeležio je treću pobedu u šestom međusobnom duelu sa Škotlanđaninom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: