Kosovo bez članstva u ETA

Teniski savez Evrope odbio je zahtev predstavnika Kosova da se na redovnoj skupštini, glasa za prijem Teniskog saveza Kosova u Evropsku tenisku asocijaciju.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

13:36

Default images

"Zahvaljujemo vam što ste podneli zahtev da budete deo 'Tenis Evrope'. Diskutovali smo o njemu i odlučili smo da ga ne prihvatimo, pa na osnovu toga ne možemo da vas pozovemo na predstojeću Skupštinu", navedeno je u u pismu predsednika Teniskog saveza Evrope Žaka Duprea.

Predsednik Teniskog saveza Kosova Škeljzen Domi, rekao je da je ostao u čudu nakon odluke vodećih ljudi evropske organizacije, pošto se, po njegovim rečima, na osnovu ni jednog člana Statuta ne može zabraniti Kosovu da prisistvuje skupštini kao članica koja se kandiduje.

"Zahtev je morao da se procesuira u Skupštini, a zatim da delegati glasaju za ili protiv", rekao je Domi.

On je naveo da strahuje da na predstojećoj skupštini može biti promenjen i Statut, čime bi prijem kosovskog Saveza u tu organizaciju bio znatno otežan.

"Najteže nam pada to što predstavnici koji su blokirali naše članstvo, dolaze iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova. Ja se plašim da sada mogu da promene i Statut, čime bi naš prijem bio još više otežan. Zato moramo da vršimo pritisak sa svih strana, pošto se u ovom slučaju jasno vidi da je politika umešala prste u sport", ocenio je Domi.

Teniski savez Kosova je i ranije bezuspešno pokušavao da dobije status člana, a sličnu sudbinu imaju i zahtevi ostalih sportskih saveza Kosova, koji pokušavaju da postanu deo međunarodnih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: