Ljajić: 'Nisam se uplašio Italije'

Mladi reprezentativac Srbije Adem Ljajić ove zime prešao je iz Parizana u Fiorentinu i već je počeo da se isplaćuje ’Violi’.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

23:57

Default images

Ljajić je proteklog vikenda protiv Livorna i bio jedan od najzaslužnijih za preokret i pobedu Fiorentine od 2:1. Prvo je asistirao za 1:1, a onda je bio najzaslužniji za crveni karton i isključenje Rivasa. „Stvarno je bilo dobro, prezadovoljan sam, žao mi je samo što nisam postigao gol, a imao sam odličnu priliku. Uz to, namestio sam i dobru šansu Đilardinu, ali ni on nije bio precizan“.

Cela italija hvali Ljajića kojeg već porede sa Kakom i Kristijanom Ronaldom.

„Stvarno, pohvale se ređaju otkako sam došao u Fiorentinu, posle svakog meča, pa igrao deset ili 45 minuta. Ali, to mi sve prenose drugi, pričaju mi, jer još ne razumem jezik, pa ne mogu da čitam novine, gledam fudbalske emisije na TV. Ne opterećuju me poređenja, naprotiv, ona su mi samo podstrek više“.

Ljajić je vrlo brzo po dolasku u Firencu dobio šansu da igra u Seriji A i to u trenucima kada Fiorentina ne igra baš najbolje.

„Moram da priznam da sam malo iznenađen zbog toga. Ovo je iznad svih mojih očekivanja. Kada sam dolazio, verovao sam da ću proći put kao Jovetić i mnogi drugi mladi igrači, da ću u prvih šest meseci biti više na tribinama nego na klupi. A, dešava se to da sam od poslednjih šest utakmica Fiorentine na četiri igrao. Počeo sam sa pet, a stigao sada do 45 minuta igre. Oduševljen sam!“

Mladi reprezentativac se nije uplašio duela u oštroj italijanskoj ligi, a dobio je i veliku slobodu sa loptom.

„To se i traži od mene. Da budem slobodan, da driblam, da nemam strah ni od čega. Jedino sam sada protiv Livorna prvih desetak minuta bio malo u grču, jer sam prvi put igrao pred našim navijačima, pred punim stadionom, pa mi nije bilo svejedno. Ali, brzo sam se opustio i zaigrao kako umem“.

Ljajić polako uz Jovetića, bivšeg kapitena Partiutizana, postaje igrač koji pokreće igru Fiorentine.

„Možda će zvučati glupo, ali stvarno gledamo da pomognemo na terenu jedan drugom što više možemo, mada nas i trener i saigrači bodre u tome da igramo dupli pas. Super sarađujemo, a naročito mi pomoć Jovetića i Avramova mnogo znači van stadiona i mnogo sam im zahvalan“.

Ljajić ipak zbog jedne stvari žali što je otišao iz Partizana, Saše Ilića.

„Naravno da pratim Partizan, non-stop otvaram klupski sajt, čitam vesti, tekstove iz novina. Znam rezultate sa priprema. Partizan ima najjači tim u Srbiji i siguran sam da će biti prvak. A, žao mi je što nisam dočekao da odigram bar neku utakmicu pored Saše Ilića“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: