Biciklizam: Čubrić bira za Trst

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, pozvao je deset vozača na mini kamp u Mataruškoj banji od 26. do 28. februara.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

22:52

Default images

U kampu će biti Žolt Der, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Predrag Prokić (svi profi tim Partizan Srbija), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić i Jovan Rajković (Železničar MBN), kao i Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalakc, Kraljevo).

Održaće se i tri jake trening trke, posle kojih će Čubrić odrediti osmoricu reprezentativaca za trku kategorije 1.2 „Trofej slovenačke zajednice“ („Trofeo ZSSDI“) u Trstu 7. marta.

Klubovi mogu da o svom trošku pošalju vozače na ove pripreme i oni će konkurisati, pre svega rezultatom ali i radom, za reprezentaciju. Dvojica vozača, Kraljevčani Milivojedi i Stanković, neće biti sa reprezentacijom u hotelu „Termal“. Spavaće kod kuće, da se malo uštedi...

"Nisu ovo prave izborne trke, već više pokušaj da se vidi ko je koliko radio i šta može", objasnio je Radiša Čubrić.

"Osam vozača ići će u Trst, a njima će se, kasnije, priključiti Ivan Stević i još nekolicina biciklista da pokušamo da formiramo dve selekcije za seriju prolećnih trka - „Trofej Poreč“ 14. marta i, potom, „ Istarsko proleće“ od 18. do 21. marta. Ivan Stević je zbog bola u kolenu posle priprema na Jadranu, pauzirao i neće ići u kamp, videćemo za koje trke mogu na njega da računam", izjavio je Čubrić.

Posle dugo vremena, u Srbije se našlo dovoljno kvalitetnih vozača da se napravi test trke a reprezentaciju, ali je Čubrić realan.

"Dobro je kada na pripremama imamo 30 - tak seniora i vozača do 23 godine, bolje je nego ranijih sezona. Međutim, još smo daleko čak i od zemalja srednje klase. U Trst i Poreč doći će biciklisti koji su već vozili ove sezone trke kategorije 1.1 i ekstra kategorije u Italiji i imaju nekoliko puta više kilometara u nogama od naših biciklista. Prošle godine je Esad Hasanović fantastičnim begom u Trstu sve iznenadio i osvojio drugo mesto. Ove godine će ga dobro paziti i neće dozvoliti iznenađenja. "

Srpske bicikliste očekuju u aprilu dve veoma važne trke za svetske bodove, „Beograd – Banjaluka“ u kategoriji 1.2, koja će se voziti u dva dana 23. i 24. marta i koju zajednički organizuju Partizan i biciklistički radnici banjalučkog BSK i Banjaluke i, potom, od 28. aprila do 2. maja 16. trka „Putevima kralja Nikole“ u Crnoj Gori u kategoriji 2.2.

Sezonu u Srbiji otvoriće 3. aprila kadeti na „Trofeju Novi Beograd“ i, potom, od 9. do 11. apila je prva međunarodna trka u godini u Srbiji „Kadeti oko Beograda“ koju organizuje BS Beograda. Prva trka za Biciklističku ligu Srbije biće 10. marta „Dani Beograda - Trofej Čukarice“ u kadetskoj konkurenciji, a elita, juniori, kadeti i mlađi kadeti okupiće se prvi put u Ligi 18. aprila na „Delta bajk trci“ u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: