Krasić: "Lane je bolji od mene"

Fudbaler reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA Miloš Krasić odgovarao je na pitanja koja su mu postavljalji posetioci zvaničnog sajta UEFA.

Izvor: B92, uefa.com

Utorak, 23.02.2010.

21:56

Default images

Krasić ocenio je da su mu najvažnije utakmice u dosadašnjoj karijeri bile one protiv Sportinga u finalu Kupa UEFA 2005. godine i protiv reprezentacije Rumunije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok su mu najdraži golovi postignuti u dresu CSKA u meču Lige šampiona sa Volfsburgom i u dresu reprezentaciji Srbije protiv Austrije u Beču.

"Osvajanje Kupa UEFA 2005. godine kada smo pobedili Sporting. Igrao sam poslednjih 25 minuta i bilo je sjajno. Istakao bih i pobedu Srbije nad Rumunijom čime smo obezbedili učešće na Mundijalu. I to je bio veliki trenutak za mene", odgovorio je Krasić na pitanje o najvažnijim mečevima u svojoj karijeri.

Ukupno je Krasić ove sezone postigao četiri gola u Ligi šampiona, pa je samo Kristijano Ronaldo iz Real Madrida efikasniji.

"Veoma sam ponosan što igram na takvom nivou i daću sve od sebe da budem još bolji. Hvala i saigračima. Zbog njih i mogu da igram ovako dobro", rekao je Krasić čiji će tim u osmini finala Lige šampiona igrati sa Seviljom.

Na pitanje koliko daleko moskovski CSKA može da ode u Ligi šampiona Krasić je rekao da trenutno treba razmišljati samo o Sevilji.

"Idemo korak po korak. Razmišljamo samo o narednom protivniku, o Sevilji. Videćemo šta će biti posle".

Krasićevi omiljeni golovi su oni koje je postigao u meču CSKA sa Volfsburgom i u dresu reprezetnacije protiv Austrije u Beču.

"U Ligi šampiona bio je to drugi gol koji smo postigli protiv Volfsburga u pobedi od 2:1. Bio je to prelep gol. U konkurenciji reprezentativnih golova to je bio prvi u susretu sa Austrijom kad smo ih pobedili u Beču", naveo je 25-godišnji fudbaler CSKA.
Miloš Krasiæ sa zlatnom loptom FSS (Beta)
Krasić je optimista i kada je u pitanju predstojeći nastup Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi.

"Razmišljam pozitivno. Optimista sam u duši. Prva utakmica sa Ganom biće izuzetno važna, kao malo finale. Ako pobedimo, atmosfera će u našem taboru biti još bolja i u narednim utakmicama ćemo igrati sa više samopouzdanja".

Krasić bi na krilnoj poziciji trebalo da predstavlja veliku opasnost po protivnike Srbije na Svetskom prvenstvu, a na drugoj strani terena biće njegov najbolji prijatelj Milan Jovanović.

"Sve mu verujem, cenim naše prijateljstvo, koje traje od moje 17. godine dok smo zajedno trenirali u Vojvodini. Poveravam mu se, verujem mu. Jovanović je odličan fudbaler, reći ću čak i bolji od mene".

Na pitanje za koga navija od timova u Srbiji Krasić je izjavio da nikada nije razmišlao o Crvenoj zvezdi i Partizanu i da je njegov tim novosadska Vojvodina.

"Tamo sam počeo karijeru i Vojvodina je jedini klub za koji navijam", istakao je Krasić.

Novi Sad je Krasić zamenio Moskvom.

"Moskva je jedan od najlepših gradova sveta. Na početku mi je bilo teško, ali sam na kraju zavoleo grad. Imao sam i veliku pomoć prijatelja, u prvoj godini života u ruskoj prestonici, Elvira Rahimića i Ivice Olića. Sada je sve u redu", rekao je. momak rođen u Kosovskoj Mitrovici.

Krasić je za kraj posavetovao mlade fudbalere kako se stiže do uspeha u fudbalu.

"Pre svega morate da volite fudbal i svakodnevno naporno trenirate. Dajte sve od sebe i svakog minuta se dokazujte treneru. Samo napornim radom i uz puno posvećenosti možete da dodjete do najvišeg nivoa", naglasio je Miloš Krasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: