Marvejk: Možemo da pobedimo svakoga

Selektor Holandije Bert Van Marvejk izrazio je uverenje da njegov tim može da ostvari dobar rezultat na SP, ali pod uslovom da prebrodi psihički krizu.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

21:33

Default images

Van Marvejk je ocenio da Holandija ne zna kako se igraju veliki turniri, bez obzira na to što je u kvalifikacijama za Mundijal pobedila na svim utakmicama. "Nemamo potencijal kao Nemačka, Brazil, Engleska ili Italija, pa je za nas od ključnog značaja da nam najbitniji igrači budu u formi. Kada su oni u formi možemo da pobedimo svakoga", ocenio je Van Marvejk.

"Samo moramo da naučimo da svaku utakmicu igramo na visokom nivou. Na prošlom Evropskom prvenstvu pobedili smo Italiju i Francusku i svi su u Holandiji već igrali, a mi smo izgubili od Rusije i vratili se kući", podsetio je selektor narandžastih.

"Na tome moramo da radimo. To je ta psihička blokada, koju je vrlo teško objasniti. Već godinu i po dana pokušavam da igračima usadim veće samopouzdanje. Ali, to je proces", dodao je Van Marvejk.

Holandija je poslednji veliki trofej osvojila 1988. godine kada je postala prvak Evrope. Vicešampion sveta bila je 1974. i 1978. godine.

Takmičenje na Mundijalu u Južnoj Africi počeće duelima sa Kamerunom, Japanom i Danskom u Grupi E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: