Rajković sa Kasom na kampu UCI

Međunarodna biciklistička unija (UCI) odobrila je dve stipendije mladim spskim biciklistima za boravak u Međunarodnom trening centru UCI u Eglu kraj Lozane.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

17:48

Default images

Uz Gabora Kasu (21), reprezentativca subotičkog Spartaka, koji je dobio stipendiju od marta do oktobra (plaćeni troškovi boravka, ishrana i oprema, kao i odlazak na trke), drugi stipendista je mladi Nišlija Jovan Rajković (20) koji će biti u Eglu od 1. marta do 30. aprila, takođe, sa svim plaćenim troškovima. BS Srbije se obavezao da će platiti avio karte.

"Kasa je prošle godine bio u centru i vozio je trke kao član međunarodne mešovite ekipe po Evropi, ali i u Kanadi. Ostavio je odličan utisak i u toku SP u Mendrisiju prošle godine u razgovoru sa rukovodiocima centra čuli smo mnogo pohvala na njegov račun. Zamolili smo da, ako može, ostane još jednu godinu, ali da omoguće boravak još jednom našem biciklisti. Izašli su nam u susret i to besplatno i sigurno je tome doprineo i Kasa svojim disciplinovanim odnosom prema obavezama i radu. Nadam se da će Rajkovićopravdati poverenje i otvoriti vrata nekim novim srpsksim biciklistima dogodine", rekao je predsednik BSS Dragan Dostanić.

"Mnoge nacionalne fedrecije šalju u trening centar UCI vozače i za to plaćaju oko 3.000 švajcarskih franaka mesečno. Iz posebenog programa, UCI stipendira određeni broj mladih biciklista i BSS se našao na listi nacionalnih federacija koje su dobile dva mesta za ovu sezonu. Ukoliko se Rajković pokaže, rezultatima, radim i disciplinom, praksa je da mu se boravak, o trošku UCI, produži za još nekoliko meseci", objasnio je Dostanić.

Jovan Rajković je počeo kao takmičar na planinskom biciklu u Orlovcu iz Crne Trave ali je pravu afirmciju stekao u drumskom biciklzimu pod trenerskom pažnjom Miroljuba Krstića u niškom Železničaru MBN. U 2008. godini je bio šampion Srbije u kriterijmskoj trci za juniore, vicešampion na brdskom prvenstvu i u vožnji na hronometar. Bio je četvrti u drumskoj trci. Pobedio je u trci „Velika nagrada Niša“ i zauzeo peto mesto u Ligi Srbije. Godinu dana kasnije, kada je prešao u seniore, postao je šampion Srbije u brdskoj vožnji do 23 godine, vicešampion Srbije u drumskoj trci i kriterijumu i treći u eliti na brdskom Šampionatu Srbije. Bio je član ekipa Železničara MBN koja je osvojila prvo mesto u Biciklističkoj ligi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: