Majkl Felps promoviše OI mladih

Višestruki olimpijski šampion u plivanju Amerikanac Majkl Felps izabran je za ambasadora Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) na prvim Igrama mladih.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 23.02.2010.

13:19

Default images

Felps je olimpijac sa najviše zlatnih medalja osvojenih na jednim Igrama. Amerikanac je u Pekingu 2008. godine osvojio osam zlatnih medalja i tako nadmašio dotadašnji rekord zemljaka Marka Špica, koji je na Igrama u Minhenu 1972. osvojio sedam zlatnih odličja.

Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine Felps je osvojio šest zlatnih medalja.

"Oduševljen sam što ću biti prvi ambasador na Olimpijskim igrama mladih i jedva čekam da počne promocija tog takmičenja", izjavio je Felps.

Na Igrama mladih u Singapuru učestvovaće oko 3.600 takmičara, starosti od 14 do 18 godina, koji će se nadmetati u 26 sportova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: