NBA otvara kancelariju u Rusiji

NBA otvara kancelariju u Rusiji, pošto je liga dozvolila Mihajlu Prohorovu da kupi Nju Džersi Netse.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

19:40

Default images

NBA već obavlja razgovore sa zainteresovanim kandidatima za mesto menadžera ruske kancelarije, koja će se najverovatnije nalaziti u Moskvi. NBA na taj način nastavlja da se razvija u svetskim okvirima.

“Čekamo da se završi posao sa Prokorovim, jer želimo da sarađujemo sa njim. Mi Rusiju vidimo kao strateškog partnera, a ugovor sa Prohorovim će samo ubrzati čitav proces”, rekla je Hajdi Juberot, predsednica NBA Internešnala.

Vlasnici NBA klubova moraju da izglasaju odobrenje za sporazum vredan 200 miliona dolara, kojim će Prokorov kupiti 80 akcija Nju Džersi Netsa i 45 posto akcija Barklejz Centra.

NBA već ima dugogodišnji televizijski ugovor u Rusiji, ali trenutno želi da se razvija na drugim poljima. U Rusiji već postoje košarkaški kampovi koje organizuju nekadašnji NBA Ol-star igrači Ej Si Grin i Skoti Pipen.

“Trenutno radimo na poboljšanju same igre. To je ključni deo naše strategije. To je veoma bitno za naše trenutne partnere i radićemo na organizaciji događaja i dodatnim prilikama za oglašavanje u medijima”, istakla je Juberotova.

Biznis plan u Rusiji će se razlikovati od onoga koji se sprovodi u Kini. Trenutno NBA kancelarije rade u Londonu, Parizu, Milanu, Istambulu i Madridu. Liga takođe planira da otvori kancelariju u Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: