Pežo otkrio vozače za Le Man

Pežo, branilac titule na trci „24 časa Le Mana“, otkrio je koji će ga vozači predstavljati na ovogodišnjem izdanju legendarne trke.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 22.02.2010.

19:32

Default images

Francuski tim će na 78. izdanju trke, koja je na programu 12. i 13. juna, imati tri posade, a za volanom prototipa 908 HDi FAP, koji će imati startni broj 1, naći će se prošlogodišnji pobednici Austrijanac Aleksander Vurc, Mark Žene iz Španije, dok će Austrijanca Dejvida Brebama zameniti Entoni Dejvidson iz Velike Britanije. Zanimljivo je da su sva trojica test vozači ekipa u Formuli 1.

Drugu posadu Pežoa u Le Manu, potpuno francusku, činiće Nikolas Minasian, Frank Montanji i Stefan Sarazan. Upravo Sarazan je francusku ekipu doveo do pol pozicije na poslednja tri izdanja legendarne trke, ali, do sada, nikada nije trijumfovao na njoj. U prototipu sa brojem tri biće bivši vozač Formule 1 i višestruki šampion Čemp kara Sebastijan Burde, kome je Le Man rodni grad, još jedan Francuiz Simon Paženo i Pedro Lami iz Portugala. Test vozači Pe\oa biće Austrijanac Kristijan Klin i Gregori Guliver iz Francuske.

Cilj Pežoa u Le Manu je još jedna pobeda sa prototipom 908 HDi FAP, u kojem će se francuska ekipa takmičiti po četvrti, i ujedno poslednji put. Na narednom izdanju legendarne trke Pežo će se takmičiti u novom prototipu, na kojem se već uveliko radi.

Prvi ispit Pežo će imati na trci „12 sati Sebringa“ sredinom marta, gde će se takmičiti dve posade - Dejvidson, Žene i Vurc, odnosno Burde, Lami i Minasian. Potom početkom maja sledi trka „1.000 kilometara Spa Frankošampa“, koja će ujedno biti generalna proba za sve tri posade pred Le Man.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: