Dubai: Nole se kockao protiv Lopesa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je bio bolji od Giljerma Garsije-Lopesa iz Španije sa 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

17:54

Default images

Đoković je oba seta odlično otvorio, prvi sa 2:0, a drugi sa čak 5:0. Međutim, tada je sledio pad u njegovoj igri pa se Lopes oba puta potpunu vraćao u meč. U drugom setu je čak servirao za 5:5, ali je Đoković ipak brejkom stigao do pobede. Drugi teniser sveta će u drugom kolu igrati sa Viktorom Troickim, koji je u dva seta bio bolji od Rajnera Šitlera 6:3, 6:4.

Nole je već na startu pokazao dominaciju i lako došao do brejka i prednosti od 2:0. Ipak, Špancu ovo nije bio signal za predaju, tako da Lopes vraća brejk posle velike borbe i stiže na 2:2. Sledi velika borba do kraja seta, kada Đoković u samoj završnici dolazi do novog brejka i prednosti od 6:4.

Drugi set Đoković je otovrio još ubedljivije jer je vrlo lako stigao do 5:0 i servisa sa meč. Međutim, tada se ponovo opušta i dozvoljava Lopesu da napravi dva brejka i potpuno se vrati u meč jer je imao servis na rezutatu 5:4. Međutim, Đoković nije dozvolio veliko iznenađenje na startu turnira jer je odmah uzvratio brejkom kojim je dobio meč.

Đoković i Troicki do sada su se sastajali tri puta, a rezultat je 2:1 za Đokovića. Prvi međusobni susret, odigran u Umagu 2007. godine, dobio je Troicki, a poslednja dva, igrana prošle godine u Beogradu i Pekingu pripala su drugom teniseru sveta.

Mogući protivnici jednom od naša dva prva reketa u četvrtfinalu su Francuz Žo Vilfred Conga ili Ivan Ljubičić, a u polufinalu Rus Nikolaj Davidenko ili Kipranin Markos Bagdatis.

Treći srpski predstavnik Janko Tipsarević će startovati protiv Italijana Andreasa Sepija, u drugom kolu bi ga verovatno čekao Britanac Endi Mari, u četvrtfinalu Rus Mihail Južnji.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.619.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: