Trofeji Kupa za Fenerbahče i Ritas

Košarkaši Fenerbahče Ulkera pobedili su Mersin sa 72:68 u finalu Kupa Turske.

Izvor: B92, EuroBasket

Nedelja, 21.02.2010.

18:02

Default images

Posle trijumfa u polufinalu nad Efes pilsenom, ekipa Bogdana Tanjevića malo je opuštenija ušla u okršaj sa Mersinom, ali je na kraju ipak trijumfovala. MVP finalnog turnira Kupa je Terens Kinski, 198cm visoki bek/krilo Fenerbahčea, koji je ubacio 11 poena u finalu. Lijetuvos Ritas nastavlja dominaciju u Litvaniji, pošto je u finalu nacionalnog kupa pobedio Žalgiris sa 77:65. Najefikasniji su bili Bjelica i Gecevičijus sa po 18 poena.

U prilično neizvesnom okršaju Fenerbahče i Mersin smenjivali su se u vođstvu, ali niko nije uspo da napravio ozbiljniji suficit. Na dva minuta do kraja Giriček, koji je ubacio ukupno 9 poena, postiže koš i dovodi Fener do +5 (66:61), što se ispostavilo kao ključni pogodak.

Četvorica košarkaša Fenerbahčea postigli su po 11 poena – Terens Kinsi, Roko Ukić, Emir Preldžić i Lin Grir, dok su domaćina završnog turnira predvodili su Dominik Džejms i Džejms Baron sa po 18 poena. Bivši košarkaš FMP Železnika Goran Nikolić dao je dva poena.

Meč u ’Simens areni’ u Viljnusu pratilo je pet hiljada gledalaca, a najbolji kod Ritasa bili su bivši igrač Zvezda Milko Bjelica i Martinas Gecevičijus sa 18 poena, a Arturas Jomantas i Kenan Bajramović dali su po 14. Bivši plej Zvezde Igor Milošević dao je 9 poena.

U poraženom timu zapaženi su bili Tadaj Klimavičijus sa 21 i Martinas Pocijus sa 15 poena. Žalgiris je vodio jedino u prvoj četvrtini, a Ritas je posle toga preuzeo kontrolu i već na poluvremenu vodio sa osam poena razlike. Bilo je i +13, Žalgiris se malo približio preciznim šutevima za tri poena, ali Ritas je bez većih problema priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: