Obeležen vek Old Traforda

U Mančesteru je obeležen vek otvaranja jednog od napoznatijih stadiona na svetu Old Traforda, na kome igra aktuelni šampion Engleske Mančester Junajted.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.02.2010.

16:58

Default images

"Ovo je jedan od najlepših stadona na svetu i ljudi sa svih kontinenata dolaze da ga vide, čak i kada se ne igraju utakmice. Ovde se oseća duh starih vremena i Old Traford je podjednako magičan za fudbalere i navijače. I jednim i drugim ovo mesto daje posebnu snagu i inspiraciju", rekao je najtrofejniji britanski trener, menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson.

Old Traford je zvanično otvoren 19. februara 1910. godine najvećim derbijem britanskog fudbala između Mančester Junajteda i Liverpula. Duel, koji su gosti dobili rezultatom 4:3, pratilo je 80.000 navijača.

Tog dana saopšteno je da je izgradnja stadiona koštala u to vreme basnoslovnih 60.000 funti.

U poslednjih 20 godina Old Traford je više puta dogradjivan i rekonstruisan, tako da sada ima 75.769 sedećih mesta.

Za vreme Drugog svetskog rata nemački avioni su u nekoliko navrata bombardovali "teatar snova", kako je stadion nazvan, pa su "crveni đavoli" osam godina bili primorani da igraju na bivšem Mejn Roudu, tadašnjem stadionu Mančester Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: