Nastradali Lelej i Tanui

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Keniji nastradali veliki atletski šampioni David Lelej i Mozes Tanui. lelej poginuo na licu mesta, Tanui u teškom stanju...

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 18.02.2010.

13:00

Default images

Nekadašnji kenijski šampion u trčanju na 800 i 1.500 metara David Lelej poginuo je u četvrtak u saobraćajnoj nesreći u blizini grada Nakurua, u kojoj je teške povrede zadobio njegov saputnik, bivši svetski prvak na 10.000 metara Mozes Tanui.

Lelej, koji je bio za volanom automobila, poginuo je na licu mesta posle direktnog sudara sa kamionom na Mbaruk mostu - mestu koje je označeno kao "crna tačka".

Četrdesetčetvorogodišnji Tanui je zadobio ozbiljne povrede nogu i grudnog koša i smešten je u bolnicu u Najrobiju.
Očevici ove saobraćajne nesreće izjavili su da je sudar bio takve jačine da se automobil u kojem su bili Lelej i Tanui bukvalno prepolovio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: