LE: Everton bolji od Sportinga

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope Everton je u Liverpulu slavio protiv lisabonskog Sportinga sa 2:1 (1:0).

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

20:55

Default images

Domaći tim je u vođstvo doveo Stiven Pienar u 35 minutu posle asistencije Tima Kejhila. Na 2:0 povisio je Dastin u trećem minutu drugog poluvremena posle dobro izvedenog kornera Lejton Bejnsa. Gosti su stigli do važnog gola u 87. minutu pošto je crveni karton dobio Dastin posle prekršaja na Lijedsonom, a penal je uspešno realizovao Migel Veloso.

U ovaj susret Everton je ušao posle velike pobede nad Čelsijem u Premijer ligi, dok gosti iz Lisabona loše igraju u nacionalnom prvenstu, pa u evropskom takmičenju pokušavaju da poprave utisak ove sezone.

Obe ekipe su u susret ušle otvoreno, Mutinjo je uputio prvi udarac ka golu u petom minutu. Na drugoj stani u 13. minutu Saha i Osman su šutirali ka golu gostiju, ali je Rui Patrisio oba puta bio siguran.

Tim koji sa klupe vodi Dejvid Mojes dolazi do gola u 35. minutu posle gola kapitena reprezentacije Južne Afrike Stivena Pienara.

Drugo poluvreme je odlično počelo za klub iz Liverpula. U 49. minutu Lejton Bejns je dobro izveo udarac iz ugla, a u šesnaestercu se odlično snašao defanzivac Silvan Dastin i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Rezultat od 2:0 doneo bi veliku prednost Evertonu pred revanš susret u Lisabonu, ali je strelac drugog gola Dastin postao tragičar meča. U 85. minutu Dastin je faulirao Lijedsona u svom šesnaestercu, sudija mu je pokazao direktan crveni karton, a jedanaesterac je uspešno realizovao reprezentativac Portugala Migel Veloso za konačnih 2:1.

Preostalih petnaest utakmica šesnaestine finala Lige evrope na programu su u četvrtak, a televizija B92 će prenositi dva meča, Liverpul - Unirea i Ajaks - Juventus.

Everton: Hauard, Bejns, Jobo, Dastin, Fil Nevil, Donovan, Arteta (Rodvel), Kejhil (Jakubu), Pienar, Osman, Saha (Biljaletdinov)

Sporting: Rui Patrisio, Daniel Karico, Tonel, Grimi, Abel, Mendes, Ismailov, Fernandez (Karlos Saleiro), Veloso, Mutinjo (Đalo), Lijedson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: