JJ teško do trećeg kola Dubaija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Dubaiju pobedom nad Francuskinjom Aravan Rezai u tri seta 4.6, 6:4, 7.5.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

13:43

Default images

Jankovićeva, koja je u prvom kolu bila slobodna, uz mnogo muke je došla do trijumfa posle tri napeta seta i dva sata i 16 minuta igre. Srpkinja će u trećem kolu igrati protiv Vere Zvonarjeve, koja je ponizila Belgijanku Kirsten Flipkens 6:0, 6:0.

U prvom setu Rezai je startovala silovito, i posle tri gema je već napravila dva brejka za veliku prednost od 3:0. Jankovićeva je igrala veoma slabo, i uprkos tome što je vratila jedan brejk, nije mogla da se odupre Francuskinji, koja dolazi do 6:4 i vođstva od 1:0 u setovima.

Situacija se u nastavku meča drastično promenila, te je JJ prikazala mnogo bolju igru i veću sigurnost pri servisu i razmeni udaraca u drugim poenima. Posle velike borbe, Srpkinja stiže do 6:4 i izjednačenja u setovima, a završnica meča donela je mnogo uzbuđenja.

Posle izjednačene igre dve teniserke, pre rezultatu od 5:4 za Jankovićevu, Rezai servira i odličnom igrom lako dolazi do 40:0. Jankovićeva nastavlja da pruža otpor i pri rezultatu 40:30 činilo se da će možda doći i do šanse za brejk, ali Rezai dolazi do 5:5. U 11. gemu JJ postustaje, a Francuskinja stiže do 0:30, a potom i dve brejk lopte.

Sledi desetominutna borba, u kojoj je posle nekoliko izjednaćenja Srpkinja ipak došla do bitnog gema, dok je Francuksinja bila primorana da servira za ostanak u meču.

U poslednjem gemu Jankovićeva demonstrira fantastičnu odbranu, dolazi do 0:40 na servis Rezai i potom odličnim riternom koristi treću meč loptu za konačnih 2:1 u setovima.

"U početku mi je bilo teško, nisam mogla da uđem u ritam, ona je bila bolja teniserka, ali sam u trećem setu uspela da se potpuno vratim u meč i pobedim, i zato sam sada veoma srećna. Danas je bilo veoma vruće i sunce mi je smetalo, pošto sam došla iz Srbije, gde je sada veoma hladno. Treba mi malo vremena da se priviknem na igru po ovakvom vremenu, ali sada je već bolje i ulazim u ritam", rekla je Jankovićeva posle meča.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: