Mirosavljev najbolji strelac Srbije

Streljačka družina Novi Sad najuspešniji je klub u Srbiji u 2009. godini, a olimpijac tog kluba Nemanja Mirosavljev najuspešniji strelac u muškoj konkurenciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2010.

19:52

Default images

"Nama je posebno drago što ćemo ove dve značajne titule nositi i u 2010. koja je i godina jubileja, jer će naš kolektiv ove godine proslaviti 220 godina od osnivanja", izjavio je na svečanosti u novosadskom SPENS-u Mirosavljev, koji je i predsednik Streljačke družine Novi Sad.

"U minuloj sezoni bilo je mnogo uspeha i lepih rezultata, a izdvojio bih moje dve srebne medalje sa Mediteranskih igara u Peskari kao i trofeje koje smo osvojili Dragan Marković i ja kao članovi reprezentacije Srbije na EP u Osijeku prošle godine, kada smo bili šampioni Evrope. Potom smo osvojili i ekipnu bronzu MK puškom 3 puta 40 metaka. Srebrnu medalju donela je i članica naše družine Gordana Miković - Mučibabić sa Olimpijskih igara gluvih na Tajvanu", rekao je naš reprezentativac.

Mirosavljev je proglašen i za najboljeg sportistu Novog Sada, a dobitnik je i priznanja od Pokrajine Vojvodine.

Brojne ugledne zvanice pozdravila je i sekretar za sport i omladinu Novog Sada Sonja Končar - Ničić, istakavši da je družina Novi Sad na najbolji način, rezultatima i radom brojnih entuzijasta i sportskih radnika, afirmisala svoj grad i poželela uspeh i u godini kada se proslavlja značajan jubilej u okvirima celokupnog srpskog sporta.

Streljačku družinu Novi Sad osnovala je 1790. grupa gradjana sa željom da se bave sportom i među osnivačima bilo je Nemaca, Srba i Mađara. Bilo je ovo, ujedno, i prvo udruženje sa čvrstom strukturom i pisanim pravilima na ovim prostorima.

"U godini jubileja pripremamo nekoliko sportskih manifestacija, od kojih je najvažnija interanacionalni turnir u junu. Takođe, organizovaćemo i niz pratećih kulturnih programa, a najinteresantnija će svakako biti izložba sportskog i vojničkog oružja i streljačke opreme", rekao je direktor kluba Zvonko Šabanović.

On je izrazio nadu da će družina Novi Sad, uz pomoć i saradnju sa gradskim društveno sportskim organizacijama, uskoro dobiti i novo strelište i tako trajno rešiti veliki problem streljačkog sporta, nedostatak objekata.

Streljački družina Novi Sad jedan je od najuspešnijih srpskih kolektiva. Olimpijske medalje osvojili su članice ovog kluba Aleksandra Ivošev (zlato i bronza u Atlanti 1996.) i Aranka Binder (bronza u Barseleoni 1992.), a mnogi strelci Novog Sada su osvajali svetske i evropske medalje.

Svečanosti su prisustvovali veterani Valerija Sabatka, Branislav Lončar i Dušan Epifanić, kao i predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Atila Čenger, potpredsednik Izvrsnog veća Vojvodine Boris Barjaktarović, direktor SPC Vojvodina Zvonimir Kaprocki i druge ugledne zvanice i brojni predstavnici medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: