EL: Marusi - Partizan (18.45h)

Košarkaši Partizana gostuju u četvrtak od 18.45 časova ekipi Marusija u trećem kolu grupe E Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

22:05

Default images

"Crno-beli" će pokušati u Atini da sačuvaju maksimalan učinak u Top 16 s obzirom da je u sredu definitivno otklonjena sumnja u regularnost prošlonedeljne pobede srpskog šampiona nad Barselonom. Sa druge strane, Marusi je pretrpeo poraz od Katalonaca, dok je savladao prvaka Evrope, Panatinaikos, u prošlom kolu.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da Partizan nije favorit bez obzira što je jedini tim u grupi sa dve pobede iz isto toliko utakmica.

"Svima je jasno da su te dve utakmice sa Marusijem odlučujuće i da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi čija igra i rezultati su iznad imena kluba i budžeta sa kojim raspolažu. Same dve poslednje utakmice, dve pobede protiv dva najjača grčka kluba, i to u susretima koji su bili izuzetno značajni za obe ekipe", rekao je Vujošević.

Vujošević je u izjavi za B92 prokomentarisao i odluku Evrolige kojom se potvrđuje pobeda Partizana nad Barselonom. On je rekao da je odluka "očekivana i u skladu s pravilima".

Trener atinskog kluba Jorgos Barcokas priznao je da se plaši da novonastala euforija ne sputa njegove igrače u duelu sa "crno-belima".

"Duel sa Partizanom dočekujemo u neuobičajenoj atmosferi, jer smo za samo tri dana pobedili dva najveća grčka kluba. Zbog toga nam je sada najvažnije da smirimo strasti i u taj duel uđemo hladne glave", ocenio je Barcokas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: