Fed kup: Srbija bez polufinala

Ženska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Fed kupa, pošto je u prvom kolu Svetske grupe poražena od Rusije sa 3:2.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2010.

16:12

Default images

Odlučujući poen Ruskinje su osvojile u dublu nakon što su Svetlana Kuznjecova i Alisa Klejbanova pobedile Anu Ivanović i Jelenu Janković sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4). Rezultat je posle prvog dana bio 1:1, a Srbija je bila nadomak pobede nakon što je Jelena Janković pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Izjednačenje Ruskinjama pred meč dublova donela je Alisa Klejbanova koja je pobedila Anu Ivanović sa 2:0 (6:2, 6:3).

Fed kup reprezentzacija Srbije će tako ponovo igrati plej-of za opstanak u Svetskoj grupi, dok će Rusija u polufinalu igrati protiv SAD.

Janković - Kuznjecova 2:1

U duelu sa Kuznjecovom koji je trajao dva sata i 15 minuta, koja je u subotu lako savladala Anu Ivanović, Jelena je odigrala sjajno od samog početka, i imala je priliku da meč završi i u dva seta. U samom finišu viđena je mala drama pošto je Jankovićeva iskoristila tek četvrtu meč loptu.

Jankovićeva je protiv Kuznjecove uspela da ostvari 22. pobedu u 28 dosadašnjih singl mečeva u Fed kupu.

Prvi set rešila je zahvaljujući seriji od četiri osvojena gema uzastopce što joj je donelo vođstvo od 5:1. Kuznjecova je uspela da nadoknadi jedan brejk zaostatka, ali ne i da se poptuno vrati u igru.

Drugi set, ipak, pripao je Kuznjecovoj, četvrtoj teniserki sveta, iako je Jankovićeva u drugom gemu imala jednu, a u četvrtom još dve prilike za brejk. Kuznjecova, aktuelna šampionka Rolan Garosa, uspela je tada da se spasi i do izjednačenja od 1:1 stigne zahvaljujući brejku u devetom gemu, jedinom u drugom setu.

Jankovićeva je prva stigla do brejk šanse i u trećem setu, ponovo u drugom gemu u kome nije uspela da iskoristi tri prilike. Servis protivnici, međutim, Jankovićeva je uspela da oduzme u šestom gemu i ubrzo je povela sa 5:2.

Prve dve meč lopte imala je već u osmom gemu na servis Kuznjecove, ali je slavlje moralo da pričeka. Samo do sledećeg gema, kada je Jankovićeva sačuvala servis za konačnu pobedu, iako je Kuznjecova imala dve brejk prilike.

Jankovićeva je, ipak, na kraju stigla do pete pobede u dosadašnjih 10 susreta sa Kuznjecovom i Srbiju dovede na korak od aprilskog duela sa SAD u polufinalu Fed kupa.

Ivanović - Klejbanova 0:2

Fonet
Ivanovićeva je, kao i protiv Kuznjecove u subotu, veoma loše počela meč, pravila je mnogo grešaka, što je Klejbanova iskoristila i posle dva brejka povela sa 4:0.

Srpska teniserka je nakon toga uspela da vrati brejk i bez izgubljenog poena osvoji gem na svoj servis i smanji na 4:2. Ali, kada se činilio da će Ivanovićeva napraviti preokret, ona je nastavila sa greškama, a 31. teniserka sveta je u osmom gemu napravila i treći brejk u prvom setu i posle 33 minuta igre povela u meču.

U drugom setu Ivanovićeva je zaigrala nešto boljhe. U trećem gemu imala je tri brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoriti i Klejbanova je povela sa 2:1.

Teniserke su zatim osvajale gemove na svoj servis, ali osmi gem je bio odlučujući, kada je Klejbanova napravila brejk i povela sa 5:3, a ubrzo i osvojila gem na svoj servis i posle sat i 25 minuta obezbedila Ruskinjama peti meč.

Janković/Ivanović - Kuznjecova/Klejbanova 0:2

Beta
Iako su za meč u dublu bile prijavljene Vera Duševina i Anastasija Pavljučenko, selektor Rusije Šamil Tarpiščev je promenio odluku i na teren vratio Kuznjecovu i Klejbanovu.

U prvom setu odigrano je samo sedam gemova, teniserke su napravile pet brejkova, od kojih Ruskinje četiri. Kuznjecova i Klejbanova su potpuno dominirale, dobro servirale, i za 25 minuta osvojile su 25 poena, čak 11 više od Jankovićeve i Ivanovićeve.

Srpske teniserke su u drugom setu igrale bolje, napravile su brejk u trećem gemu, a zatim i osvojile servis i povele sa 3:1.

Teniserke su zatim osvojile po gem na svoj servis, a u šestom gemu, pri rezultatu 4:2 za Srbiju, Ivanovićeva se požalila na povredu ramena i sela na klupu.

Ona je ipak nastavila meč, ali su Ruskinje od tada vezale četiri gema i ostvarile pobedu za plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: