Miljanić među 50 najuticajnijih

Engleski magazin „Vorld Soker" nekadašnjeg selektora Jugoslavije Miljana Miljanića uvrstio među 50 najuticajnih trenera u poslednjih pola veka.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

15:30

Default images

Popularni Čiča nalazi se u elitnom društvu, uz Alfa Remzija, Franca Bekenbauera, Enca Bearcota, Marija Zagala, Johana Krojfa, Luisa Cezara Menotija, Boba Pejslija, Đovanija Trapatonija, Aleksa Fergusona, Helmuta Šena, Valerija Lobanovskog, Rinusa Mihalsa...

Ovo priznanje jasno govori koliko je Miljan Miljanić cenjen i poštovan, pošto su na listi isključivo treneri osvajači svetskih i evropskih šampionata, nekadašnjeg Kupa šampiona i sadašnje Lige šampiona.

Ipak, magazin ’Vorld Soker’ nije zaboravio trenersko-stvaralačko umeće Miljana Miljanića, nekada sive eminencije moćnog jugoslovenskog fudbala. Podatak da je jedini stručnjak, u ovoj konkurenciji, sa prostora bivše Jugoslavije, ovu laskavu nagradu čini još prestižnijom, stoji u saopštenju.

Magazin ’Vorld Soker’ Miljanića opisuje kao harizmatičnog stručnjaka i jedinog selektora koji je Jugoslaviju vodio na dva Svetska prvenstva u Nemačku 1974. i u Španiju 1982. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: