Gonzo u Santjagu svoj na svome

Fernando Gonzales došao je na dva koraka od pete titule u svom rodnom gradu, posle trijumfa nad Marselom Granoljersom.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

10:18

Default images

Čileanac je u četvrtfinalu Movistar Opena pobedio španskog igrača 7:6 (10:8), 7:6(11:9) posle velike borbe u dva seta koja su završena tek posle taj-brejka.

Gonzales je stigao do sedmog polufinala na osam nastupa u Santjagu, a ovo mu je bila 11. uzastopna pobeda na turniru gde je poslednji put izgubio u četvrtfinalu pre tri godine. On će u borbi za finale igrati protiv Brazilca Tomaža Belučija koji je savladao Argentinca Eduarda Švanka sa 6:4, 6:4.

Huan Monako je uspeo da savlada Pitera Lučaka iz Australije sa 6:4, 3:6, 6:3 za svoje mesto u polufinalu. On je sačuvao svih pet brejk lopti u prvom setu, ali nije mogao da zaustavi inspirisanog Lučaka u drugom. U trećem je rano napravio brejk i tu prednost održao do kraja. Monaku nedostaje još jedan trijumf da bi se u Santjagu plasirao u finale drugi put u poslednje tri godine. 2008. nije igrao finale jer je povredio zglob, pa je morao da preda duel Gonzalesu.

Njegov protivnik u polufinalu biće Brazilac iz kvalifikacija Žoao Sousa, kome je ovo prvi ATP turnir. On je savladao Španca Alberta Martina, koji je tri puta osvajao turnir, sa 6:2, 6:4, pa mu je to bila šesta pobeda u sedam dana, uključujući i kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: