Fed kup: Srbija - Rusija (16h)

Duelom Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove u subotu od 16 časova počinje meč prvog kola Svetske grupe Fed kupa između Srbije i Rusije.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

00:30

Default images

Drugi meč u singlu odigraće Jelena Janković i Alisa Klejbanova. Program će potom biti nastavljen u nedelju susretom Jankovićeve i Kuznjecove odnosno Ivanovićeve i Klejbanove. Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš odlučio je da u dublu igraju dve najbolje srpske teniserke, a sa druge strane mreže biće Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova su do sada odigrale šest međusobnih mečeva, a Ruskinja je slavila samo jednom, 2006. godine u Sidneju. Poslednji put su se sastale u finalu Indijan Velsa 2008. kada je Ana trijumfovala u dva seta 6:4, 6:3.

Posle rane eliminacije u Sidneju prošle godine, Ivanovićeva je poražena i u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu od Alise Klejbanove. Nekoliko meseci kasnije, srpska teniserka se osvetila 20-godišnjoj Ruskinji na turniru u Dubaiju pobedom u dva seta.

Jelena Janković ima negativan skor i sa Alisom Klejbanovom i sa Svetlanom Kuznjecovom. U dosadašnja dva susreta sa Klejbanovom, Ruskinja je oba puta teren napuštala kao pobednica, u četvrtfinalima turnira u Torontu i Moskvi, a oba takmičenja igrana su na tvrdoj podlozi.

Posle devet međusobno odigranih mečeva, Kuznjecova ima pet, Jankovićeva četiri pobede. Poslednji duel odigrale su u Rimu prošle godine i tada je slavila Ruskinja rezultatom 6:1, 7:6.

U subotu mečevi počinju u 16 časova, dok u nedelju program startuje u 14 sati.

Subota:
16h: Ana Ivanović – Svetlana Kuznjecova
sledi: Jelena Janković – Alisa Klejbanova

Nedelja:
14h: Jelena Janković – Svetlana Kuznjecova
sledi: Ana Ivanović – Alisa Klejbanova
sledi: Ivanović / Janković – Duševina / Pavljučenko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: