Teriju oduzeta kapitenska traka

Fudbaler Čelsija Džon Teri neće više biti kapiten nacionalne selekcije Engleske, saopštila je Fudbalska asocijacija Engleske (FA).

Izvor: B92, Guardian.co.uk

Petak, 05.02.2010.

18:41

Default images

Odluku je doneo selektor reprezentacije Italijan Fabio Kapelo, koji se na Vembliju sastao sa Terijem. "Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da je najbolje da Teriju oduzmem kapitensku traku. Iako se on kao vođa tima na terenu uvek ponašao veoma pozitivno i profesionalno, morao sam da donesem ovakvu odluku u interesu reprezentacije Engleske", rekao je Kapelo.

Teri je kapiten reprezentacije Engleske od 2006. godine, a kažnjen je zbog afere koju je imao sa bivšom devojkom svog bivšeg saigrača Vejna Bridža, Vanesom Peronesel.

Teri je izjavio da u potpunosti poštuje Kapelovu odluku.

“U potpunosti prihvatam i poštujem odluku selektora. Nastaviću da dajem sve za Englesku“, izjavio je Teri.
Vanesa Peronsel (Beta)
Iako Kapelo nije želeo da saopšti ko će da zameni Terija na mestu kapitena, očekuje se da to bude defanzivac Mančestera junajteda, Rio Ferdinand, mada se spominje i ime kapitena Liverpula, Stivena Džerarda.

“Kada sam izabrao Terija za kapitena, takođe sam izabrao i zamenika kapitena (Ferdinanda), ali i igrača koji predstavlja treću opciju za tu funkciju na terenu. Nema raloga da tu odluku menjam“, dodao je Kapelo.

“Želeo bih da iskoristim priliku i zahvalim se Fudbalskoj asocijaciji (FA), posebno lordu Dejvidu Trismanu u Janu Vatmoru što su mi dozvolili da sam donesen ovu odluku u trenutuku kada sam procenio da je to najbolje za Englesku“, zaključio je Fabio Kapelo.

Engleska naredni prijateljski meč igra 3. marta sa Egiptom.

Fabio Kapelo će u nedelju 7. februar biti u Varšavi kada će se održati žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: