Stojiljković odredio sastav za EP

Selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu Zoran Stojiljković odredio je sastave za učešće na EP vazdušnim oružjem, koji će biti održan u Norveškoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2010.

19:37

Default images

Šampionat je na programu od 6. do 14. marta u Merakeru. Za mlade strelce ovo takmičenje biće ujedno i kvalifikaciono za prve Letnje olimpijske igre mladih, čiji će domaćin biti Singapur od 14. do 26. avgusta.

Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Selektor Stojiljković je supertalentovanu Boranku Bobanu Veličkovivh, koja ima pojedinačnu bronzu sa juniorskog EP u Francuskoj 2007. prekomandovao u seniorsku reprezentaciju.

U kvalifikacijama za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru svaka zemlja može da konkuriše sa takmičarima rođenim 1992. i 1993. Selektor Stojiljković opredelio se za Katarinu Biserčić (Niš) i Žarka Trifunjagića (Novi Sad), mlade takmičare vazdušnom puškom.

U stručnom štabu su, uz selektora Stojiljkovića, i treneri Goran Maksimović, Ivan Kvasnevski i Miribana Maksimović.

Na šampionatu Evrope u Pragu prošle godine Srbija je osvojila dve medalje. Zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem osvojio je Andrija Zlatić, a sa drugovima iz reprezentacije Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem okitio se i ekipnim srebrom.

Srbiju će predstavljati:

vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić (Čika Mata, Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad).
seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan).
juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš).
juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović (Lukanjac, Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).
vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).
seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić (A. Dejović, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac).

Plasman u Singapur obezbediće prvih šest sa šampionata Evrope u Merakeru u juniorskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: