Hal Siti zaustavio Čelsi

Fudbaleri Hal Sitija uspeli su da izvuku remi (1:1) sa Čelsijem u meču 24. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

23:42

Default images

Domaća ekipa pružila je solidan otpor vodećoj ekipi prvenstva, pa su 'plavci' tako propustili priliku da se eventualnom pobedom izdvoje na vrhu sa četiri poena prednosti. Hal je poveo golom Moujokoloa u 30. minutu, a Čelsi je izjednačio preko Drogbe tri minuta pred kraj poluvremena. U mečevima FA kupa Nots Kaunti je eliminisao Vigan, a Kristal Palas ekipu Vulverhemptona.

Čelsi, koji je igrao u najjačem sastavu, imao je par dobrih prilika u prvih pola sata igre. Branislav Ivanović je fenomenalno centrirao Mihaelu Balaku koji je glavom šutirao direktno u golmana Boaza Majhila, a prethodno je Frenk Lampard pokušao udarcem sa oko 18 metara.

Ipak, domaća ekipa je došla u vođstvo u 30. minutu kada je Hant izveo korner, a Stiven Moujokolo je nebranjen glavom sa pet metara savladao Čeha. Povratnik sa Afričkog kupa nacija, Didije Drogba, uzvratio iz slobodnog udarca dvanaest minuta kasnije, što je, ispostaviće se, bio i konačan rezultat.

U nastavku su gosti u više navratata pokušavali da dođu do drugog gola, ali je Majhil zaustavio sve pokušaje Drogbe, Terija i ostalih.

Čelsi sada ima 55 bodova, dva više od Mančester Junajteda i šest od trećeplasiranog Arsenala.

.

Nots Kaunti i Kristal Palas eliminisali Premijerligaše

Beta/AP
U utorak su odigrana i dva meča FA Kupa u kojima su viđena dva iznenađenja.

Veće je viđeno u Viganu gde je četvrtoligaš Nots Kaunti eliminisao ekipu koja se nalazi u prvom rangu takmičenja sa 2:0. Nots Kaunti, koji je po rejtingu najslabija preostala ekipa u najstarijem takmičejnu u Engleskoj, došao je u vođstvo pogotkom Stivena Hanta, a konačan rezultat postavio je Geri Koldvel. Jedan od junaka pobede bio je i golman gostiju Kasper Šmajhel, koji je odbranio niz prilika koje je Vigan napravio. Za domaću ekipu branio je i prvi golman Srbije, Vladimir Stojković.

Iznenađenje je viđeno i u Londonu gde je Kristal Palas eliminisao Vulverhempton sa 3:1. Junak pobede bio je Deni Batefild koji je postigao het-trik za samo šest minuta, od 62. do 68. Jedini pogodak za goste, za koje je 90 minuta igrao i Nenad Milijaš, bez zapaženog učinka, postigao je Karl Henri u poslednjem minutu.

U sredu su na programu po jedna utakmica Premijer lige i FA Kupa.

U meču Premijer lige, Fulam dočekuje Portsmut, dok će se u FA Kupu sastati Lids i Totenhem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: