"Beograd će biti dobar domaćin SK"

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović izjavio je da će Beograd biti dobar domaćin Svetskog Kupa.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.02.2010.

18:39

Default images

Glavni grad Srbije organizovaće prvu regatu Svetskog Kupa u olimpijskoj 2012. godini i Jevremović je rekao da će svi visoki standardi takmičenja biti ispunjeni. Jevremović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i javnom preduzeću "Ada Ciganlija", jer bez njihove pomoći organizaciju tako velikog takmičenja ne bi bilo moguće dobiti.

"Ministarstvo na čijem se čelu nalazim pružiće svu potrebnu pomoć u organizaciji pretstojećeg takmičenja. Pošto je 2012. olimpijska godina, u Beogradu ćemo imati priliku da ugostimo najbolje svetske veslačice i veslače, a biće to idealna prilika da ocenimo i spremnost naših veslača uoči Olimpijskih igara", rekla je ministarka sporta Snežana Samardžić Marković.

Ministarka je dodala da je dodela organizacije tako značajnog takmičenja kao što je Svetski kup Beogradu potvrda ozbiljnog i uspešnog rada Veslačkog saveza Srbije, ali i siguran znak da se u srpski sport ozbiljno ulaže i da je uspostavljen sistem koji konstantno daje vrhunske rezultate.

Gradski sekretar za sport Aca Kovačević obećao je da će grad Beograd, u skladu sa svojim mogućnostima, učiniti sve da Svetski kup bude održan na svetskom nivou, čime će još jednom dokazati da je sposoban da organizuje najveća takmičenja.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić podsetio je da Svetski kup u Beogradu neće biti važan samo za najbolje veslače sveta, već i za paraolimpijce, kojima će to biti završno kvalifikaciono takmičenje za Paraolimpijske igre u Londonu. Zbog toga se očekuje da će u Beogradu nastupiti između 150 i 200 sportistkinja i sportista sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: