Rakić i Tošić u 'Cvajti'

Napadač Đorđe Rakić i levi bek Duško Tošić igraće u drugom delu sezone 2009/2010 u nemačkim drugoligašima Minhenu 1860 i Duizburgu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2010.

18:49

Default images

Napadač Salcburga, 23-godišnji Rakić i dalje ne dobija šansu u austrijskom šamponu pa će do leta nositi 'devetku' Minhena 1860 gde trenutno igra Antonio Rukavina. 25-godišnji Tošić odigrao je samo 18 minuta za Verder ove sezone pa je odlučio da minutažu potraži u Duizburgu.

Rakić je 2007. godine iz OFK Beograda prešao u Salcburg za milion i po evra, ali nije dobijao šansu poslednje dve sezone. Prošle je igrao u Ređini, a prvi deo ove je bio u drugom timu Salcburga za koji je postigao deset golova i imao četiri asistencije na 11 utakmica.

Sportski direktor minhenskih 'lavova' je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Miroslav Stević koji je pored Rakića i Rukavine u svoj tim na pozajmicu dovodio i Nikolu Gulana iz Fiorentine. Minhen 1860 je trenutno deseti na tabeli 'Cvajte'.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Tošić će ostatak sezone provesti u petoplasiranom Duizburgu koji ima realne šanse da se vrati u Bundesligu. Tošić se za ovaj potez pre svega odlučio zbog minutaže koju skoro da i nema kod Tomasa Šafa u Verderu. On je u Bremen došao 2007. iz francuskog Sošoa za 1,8 miliona evra, a profesionalnu karijeru je počeo, kao i Rakić, u OFK Beogradu.

S druge strane, iz Duizburga je u Verder prešao 22-godišnji nemački napadač Sandro Vagner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: