Planinci počinju lov za OI 2012.

Reprezentacija Srbije u planinskom biciklizmu od ponedeljka 1. februara okupiće se na pripremama u Šušnju kraj Bara,u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

23:39

Default images

"Nama su naredne godine presudne u borbi za plasman na OI u Londonu 2012. Svi bodovi sakupljeni do 31. decembra 2011. računaju se za ispunjenje olimpijske norme. Zahvaljujem se rukovodstvu BSS koje je podržalo naš program,jer ćemo u martu i aprilu imati čak sedam međunarodnih trka i za njih moramo da se pripremimo", istakao je selektor Srbije Ivan Davosir.

"Od uspešnog starta zavisiće i konačan olimpijski bodovni saldo. Moramo da budemo među 24 nacije na svetskoj rang listi ako želimo da imamo vozača u Londonu. Sa ovim biciklistima, mislim da cilj nije nedostižan", dodao je on.

Davosir i i trener reprezentacije Igor Jemcov planiraju da na pripremama, pre svega, rade na sakupljanju kilometara. Voziće se na drumskim biciklima, ali će ako vreme to dozvoli, nekoliko puta izaći i u kamenjare.

"Početkom marta planirmo učešće na dve trke u tri dana u Antaliji u Turskoj u visokoj kategoriji C - 1 i posle dve sedmice i na trci C - 3 kategorije u Grčkoj. Za ove trke održaćemo izbornu trku krajem februara, otvorenu za sve vozače iz Srbije. Zbog finansijske situacije odustali smo od odlaska na trke u Izraelu, iako je ova zemlja domaćin Prvenstva Evrope u junu. Šampionat sveta je u Kanadi početkom septembra. Naša liga startuje u aprilu i imaćemo zaista dobar program", smatra Davosir.
BSS
Prvenstvo Balkana održaće se u maju u Kragujevcu. Srpski biciklisti su na ovim takmičenjima uvek imali zapažene plasmane, pre dve godine Bojan Đurđić je osvojio zlato, a prošle godine je Boris Popović zauzeo treće mesto.

"Medalje na Balkanijadi se podrazumevaju i ovo takmričenje je jedan od najvažnijih ciljeva u sezoni. U Kragujevcu, 23. maja na stazi u Šumaricama imamo obavezu da se ljubiteljima biciklizma predstavimo u najboljem svetlu Posle duže vremena imamo zdravu konkurenciju, mesto u reprezentaciji niko nije kaparisao i odlazak na trke mora da se zasluži", obećao je Ivan Davosir.

Srbija je prošlu godinu završila na 33. mestu svetske rang liste sa 438 bodova. Bile su rangirane 74 zemlje. Na 24. mestu Namibija je imala 699 bodova. Najbolji plasman na pojedinačnoj svetskoj rang listi imao je Bojan Đurđić koji je bio 96. u konkurenciji 1.564 biciklista, sa 240 poena.

Na pripreme su pozvani: Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Boris Popović (Ris sajkling Novi Sad), Ivan Jovanović (Metalac, Kraljevo), Ivan Tomić (Progresiv, Beograd), Oliver Štrbac (Fanatik), Akoš Brindza (Kapriolo, Bačka Topola) i Aleksa Marić (Crvena zvezda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: