Mediteranski šampionat za mačevaoce

U novoj hali sportova u Zrenjaninu počeo je 7. Mediteranski šampionat u mačevanju, za kadete i juniore, koji će trajati do 1. februara.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

16:09

Default images

Na planušu su danas prvi izašli kadeti, a sutra će početi borbe juniora. Za medalje će se boriti više od 200 kadeta i juniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji iz15 država: Italije, Francuske, Španije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Monaka, Tunisa, Sirije, Jordana, Libana, Egipta, Kipra , Turske i iz Srbije, koja je pvi put domaćin tog takmičenja.

Takmičenje se odvija u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, u tri discipline - floretu, maču i sablji.

Predsednik Mačevalačkog kluba "Omladinac" u Zrenjaninu Milan Gavrilović potvdio je Tanjugu da su pristigli takmičari iz svih prijavljenih mediteranskih zemalja i izrazio zadovoljstvo što se 7. prvenstvo održava u Zrenjaninu baš u vreme kada "Omladinac" obeležava 120 godina postojanja i uspešnih rezultata u mačevanju.

Šampionat će svečano biti otvoren u subotu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: