KAF: Suspenzija za Togo

Reprezentacija Togoa neće moći da učestvuje u naredna dva kvalifikaciona ciklusa Kupa afričkih nacija, odlučila je Afrička fudbalska konfederacija.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

15:30

Default images

Konfederacija je suspenziju izrekla zbog odluke te zemlje da opozove svoj nacionalni tim sa ovogodišnjeg takmičenja u Angoli posle ubistva dvojice članova federacije u oružanom napadu.

Igrači reprezentacije Togoa su javno istakli da žele da se vrate u Angolu i da se takmiče u Kupu nacija, ali je Vlada te zemlje, ipak, odlučila da opozove svoj nacionalni tim“, kaže se u saopštenju Konfederacije, u kojem se dodaje da je povlačenje reprezentacije Togoda sa takmičenja protivno pravilima.

Izvršni komitet je zbog toga doneo odluku da zabrani učešće Togou na naredna dva Kupa afričkih nacija“, dodaje se u saopštenju, uz obaveštenje da će Togo biti kažnjen i novčani sa 50.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: