Balić: Odigrali smo nelošu utakmicu

Najbolji rukometaš Hrvatske Ivano Balić bio je zadovoljan igrom nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Austriji.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2010.

05:08

Default images

Hrvatska je u odlučujućem meču za prolaz u borbu za medalje pobedila Dansku 27:23, i tako se plasirala u polufinale na četvrtom uzastopnom šampionatu Evrope."Svi smo se stisnuli, mislim da smo odigrali nelošu utakmicu. Na trenutke smo igrali bolje, na trenutke lošije, ali obrana je uglavnom bila odlična, a napad strpljiv. Naravno, uvek se može bolje, ali i gore.

Očekivao sam da ćemo danas odigrati najbolju utakmicu i tačno to smo i uradili. Svaka čast svima, sad smo u polufinalu što mislim da je potpuno zasluženo”, rekao je Balić.

Zadovoljstvo nije krio ni selector Lino Červar koji je najavio povlačenje nako završetka šampionata.

"Ponosan sam na momke, ponosan sam na publiku, ponosan sam što sam Lino Červar. Skromnost je naša najveća snaga, zajedništvo, to što ne dižemo nos i što nikad ne odustajemo od borbe. Mnogo puta strepim za vreme utakmice, kad se protivnici približe, ali ovaj put nisam", rekao je Červar.

Hrvatska će u subotu u borbi za finale igrati protiv Poljske, dok se u drugom polufinalu sastaju Island i Francuska.

Reprezentacija Srbije takmičenje je završila u prvoj fazi, nakon remija sa Islandom i poraza od Danske i Austrije. Izabranici Seada Hasanefendića zauzeli su 13. mesto na šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: