Šumaher: Možda ostanem i posle 2012

Sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koji se ove sezone posle tri godine vraća u Formulu 1, izjavio je da bi u šampionatu mogao da ostane i po isteku ugovora.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

18:24

Default images

Nemac je krajem prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, koji je potom produžen do kraja 2012. godine. „Dobra stvar je da Mercedes veruje u mene i da mi daje tri godine da uspem u onome što smo zamislili. Ali, to ne znači da će se saradnja posle toga i završiti“, istakao je Šumaher.

Šumaher, koji je osvojio dve titule kao vozač Benetona, i pet u bolidu Ferarija, je naglasio da se njegova želja za povratkom ne temelji samo na tome da na momenat ponovo bude na vrhu.
©Mercedes
O svemu sam pažljivo razmišljao. Da li samo spontano želim da sada budem na vrhu ili je ovo nešto dugoročno. Ovo sam želeo već dugo i mogu sebe da zamislim da radim ovo još sigurno nekoliko godina“, rekao je Šumaher.

Novi vozač Mercedesa, u kojem je i započeo karijeru u auto-moto sportu, ali nikada nije vozio za nemačkog giganta u Formuli 1, se povukao iz šampionata 2006. godine kada je drugu sezonu zaredom ostao bez titule, koja je oba puta otišla u ruke Fernanda Alonsa.

U sezoni, koja počinje 14. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, Šumaher će se na stazi boriti sa 25 vozača, među kojima će biti i trojica šampiona – Fernando Alonso u Ferariju, i dvojica vozača Meklarena Dženson Baton i Luis Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: