Argentina savladala Kostariku

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je u prijateljskoj utakmici Kostariku rezultatom 3:2, a selektor gaučosa Dijego Maradona vratio se na tu funkciju.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

11:45

Default images

Maradoni je utakmica sa Kostarikom bila prva posle dvomesečne suspenzije Svetske fudbalske federacije. FIFA je prošlog decembra kaznila selektora Argentine zbog nepristojnog ponašanja tokom konferencije za štampu, posle duela sa Urugvajem.

Argentina je 14. oktobra pobedila selekciju Urugvaja sa 1:0 i kvalifikovala se na SP u Južnoj Africi, a Maradona je posle te utakmice vređao novinare i nazivao ih pogrdnim imenima.

Odlučujući gol za Argentinu, koja je protiv Kostarike igrala bez fudbalera iz evropskih klubova, postigao je Franko Hara, a pogotke su postigli i Hose Sosa, kao i Giljermo Burdiso. Golove za Kostariku, koja je dva puta uspela da nadoknadi prednost Argentine, postigli su Mičel Barantes i Dijego Madrigal.

Maradona je funkciju selektora Argentine preuzeo novembra 2008. godine i od tada je na 15 utakmica dres nacionalnog tima nosilo preko 90 fudbalera. Gaučosi će na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrati u Grupi B sa Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom.

Kostarika neće igrati na predstojećem Mundijalu, pošto je u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo izgubila od Urugvaja. Protiv Argentine igrala je u podmlađenom sastavu, pošto je cilj Kostarikanaca da naprave kvalitetan tim za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: