Izabrani najbolji strelci Srbije

Lidija Mihajlović i Nemanja Mirosavljev proglašeni su za najbolje stelce Srbije u protekloj godini u tradicionalnom izboru Streljačkog saveza Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

18:27

Default images

Reprezentacija Srbije je u 2009. godini osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u gadjanju iz vazdušne puške, kao i ekipno prvo mesto u gadjanju iz malokalibarskog oružja. Srebrna medalja osvojena je ekipno na prvenstvu Evrope u gadjanju vazdušnim oružjem u Pragu, a bronzana u ekipnoj konkurenciji u gadjanju malokalibarskim oružjem na šampionatu Evrope u Osjeku.

Za najbolji klub u protekloj godini proglašen je Novi Sad 1790. Drugo mesto zauzeo je Policajac iz Beograda, dok je treći Niš 1881.

Za najboljeg seniora u gađanju vazdušnom puškom proglašen je Nemanja Mirosavljev iz Novog Sada, a za najboljeg takmičara u gađanju pištoljem nagradu je dobio Andrija Zlatić iz Užica.

Nišlijska Lidija Mihajlović bila je naša najbolja reprezentativka u gadjanju iz puške, dok je Zorana Arunović iz Crvene zvezde dobila nagradu kao najbolja seniorka u protekloj godini u gadjanju iz pištolja.

Nagrade su, takođe, dobili:
Kadetkinje puška
- Nina Radulović (Zvezdara)
Kadeti puška - Goran Vlajković (Partizan)
Mlađe juniorke pištolj - Ana Simić (Bor) i Ana Radovanović (Užice).
Mlađe juniorke puška - Katarina Biserčić (Niš).
Mlađi juniori pištolj - Srećko Pušica (Aleksa Dejović Užice).
Mlađi juniori puška - Sveto Mamlić (Živko Relić - Zuc)
Juniorke pištolj - Bobana Veličković (Bor).
Juniorke puška - Ivana Maksimović (Ušće).
Juniori pištolj - Ivan Pečeničić (Užice)
Juniori puška - Dejan Pešić (Pančevo).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: