Hej u aprilu protiv Ruiza

Britanac Dejvid Hej prvi put će braniti titulu svetskog šampiona Svetske bokserske asocijacije (WBA) u teškoj kategoriji 3. aprila u Mančesteru.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

15:34

Default images

Njegov protivnik biće Amerikanac Džon Ruiz. Hej, bivši prvak i u kruzer katogoriji, titulu šampiona u konkurenciji teškaša osvojio je u novemrbu kada je u Nemačkoj pobedio Rusa Nikolaja Valujeva.

"Radujem se što ću ponovo raditi ono u čemu sam najbolji. Što ću ponovo zadavati moje prepoznatljive udarce", rekao je danas Hej.

"Ruiz voli da ide napred i planiram tu da ga dohvatim, slomim ga i oborim u velikom stilu", dodao je.

Hej, koji ima snažan udarac, ali nije najbolji u odbrani, veruje da iskusni 38-godišnji Ruiz neće moći da se izbori sa njegovim napadačkim stilom.

Ruizova uobičajena taktika je da izmori protivnika.

Hej je u profesionalnoj karijeri boksovao 24 meča i ostvario 23 pobede, 21 nokautom.

Ruiz, nekadašnji šampion u WBA verziji, pobedio je na 44 od ukupno 54 susreta. Osam puta je izgubio, izmedju ostalih i od Valujeva i Roja Džounsa juniora, a jedan meč je završen bez pobednika, a jedan poništen zbog dopinga njegovog protivnika.

Hejova namera je da objedini titule u četiri najvažnije bokserske verzije: WBA, WBC, IBF i WBO. Za takav uspeh morao bi da pobedi i braću Kličko, Vitalija i Vladimira, koji su vlasnici titula u verzijama WBC, IBF I WBO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: