Čilić: "Iskoristio sam šansu"

Hrvatski teniser Marin Čilić napravio je najveći uspeh u svojoj karijeri plasmanom u polufinale Otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

12:09

Default images

Čilić je do plasmana među četiri najbolja došao pobedom nad Endijem Rodikom u iscrpljujućem meču posle pet setova, koji je trajao gotovo četiri sata. Hrvatski teniser bio je zadovoljan posle pobede u trećem uzastopnom meču u kojem je igrao pet setova i dodao je da još uvek ne razmišlja o osvajanju Gren Slema.

Tvoje prvo Gren Slem polufinale? Kako si stigao tamo, šta je bilo ključno?

Danas nije bilo lako. Bio sam pomalo umoran od prethodnih mečeva. Prvi set mi je oduzeo puno energije pošto u pitanju nije bila samo fizička borba već i mentalna, borba da se dobije prvi set, da se dobije prednost. Tako da mi je to bilo najvažnije da uradim. Onda mi je meč postajao nešto lakši, osećao sam se malo bolje. Ipak, on je počeo prilično dobro da igra na početku trećeg seta, bio sam pod velikim pritiskom. Onda sam se malo izgubio. Nije bilo lako vratiti se, imao sam problema sa servisom. Nisam imao dovoljno dobar prvi servis, morao sam puno da radim za svaki poen. Bilo je teško pošto je on igrao sve bolje i bliže osnovnoj liniji, pa sam bio prinuđen da dosta trčim. Nije bilo lako prihvatiti to. U petom setu, stvari su se okrenule u moju korist, kada sam sačuvao tri brejka u prvom gemu. To mi je stvarno donelo olakšanje. Počeo sam da igram samo poen za poen, u nadi da ću dobiti svoju šansu, što se i desilo “.

Opširnije na našem specijalu 'Australijan Open 2010'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: