Hajdfeld test vozač Mercedesa

Posle Nika Rozberga i Mihaela Šumahera ekipa Mercedes GP je u svoje redove dovela još jednog Nemca Nika Hajdfelda na mesto test vozača.

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2010.

02:46

Default images

Hajdfeld je tako kompletirao sve nemački tim za novu sezonu koja startuje 14. marta na stazi "Sakir" trkom za Veliku nagradu Bahreina. Novi test vozač ekipe koja je prošle godine osvojila titulu pod imenom Bron GP će zvanično biti predstavljen u ponedeljak, na prezentaciji novog bolida u Štutgartu.

"Nik u potpunosti želi da se koncentriše na podršku glavnih vozača ekipe kao test i rezervni vozač. Nik je imao ponudu od jednog od najboljih timova u šampionatu, ali, nažalost, ta saradnja nije ostvarena", rekao je Hajdfeldov menadžer Andre Teirceit.

Hajdfeld je bez mesta u Formuli 1 ostao na kraju prošle sezone, kada je BMW objavio da se povlači iz šampionata, a budućnost ekipe nije bila poznata. Pre ekipe BMW Zauber Nemac je vozio za Prost, Džordan i Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: